Venetiaans vleesbrood |
Ingrediënten
(4 pers) n ½ ui, gehakt n 500 gr spinazie,
schoongemaakt n 100 gr fetakaas n 500 gr varkensgehakt n 500 gr gehakte kalkoenborst n 50 gr paneermeel n ½ theelepel zout n ⅔ theelepel zwarte peper n 1 theelepel lookpoeder n 1 theelepel gedroogde
oregano n 1 dl magere melk n 150 gr zongedroogde tomaten,
in stukjes |
|
Bereiding
n Bak de gehakte ui aan in olie
n Voeg de spinazie toe en bak
het geheel 4 minuten
n Van het vuur zetten en de
fetakaas eronder roeren
n Meng het varkensgehakt en de
kalkoenborst
n Voeg er het paneermeel, zout,
zwarte peper, lookpoeder, oregano, zongedroogde tomaten en de melk aan toe
n Meng goed
n Doe ⅔ van dit mengsel in een bakvorm
n Verdeel er in het midden de
spinazie over en bedek met de rest van het vlees
n Zorg dat je een goed gesloten
brood krijgt
n Gedurende 1 uur bakken in een
op 200ºC voorverwarmde oven
Gevulde aardappelen |
Ingrediënten
(4 pers) n
18
rode aardappelen n
een
handvol basilicumblaadjes n
1
dl olijfolie n
1
dl rode wijnazijn n
100
gr geroosterde pijnboompitten n
100
gr geraspte Parmezaanse kaas n
2
teentjes knoflook n
peper
en zout |
|
Bereiding
n
Halveer
de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten
n
Meng
de basilicum, olijfolie, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels pitten, 4 eetlepels
kaas en de knoflook tot een gladde massa
n
Giet
de aardappelen af en laat ze afkoelen
n
Haal
ze voor ⅓ uit met een lepel
n
Besprenkel
met de rest van de azijn
n
Zet
de aardappelen op een serveerschotel en vul ze met de zure pesto
n
Garneren
met de rest van de pijnboompitten en kaas
n
Warm
opdienen