Venetiaans vleesbrood

 

Ingrediënten (4 pers)

n  ½ ui, gehakt

n  500 gr spinazie, schoongemaakt

n  100 gr fetakaas

n  500 gr varkensgehakt

n  500 gr gehakte kalkoenborst

n  50 gr paneermeel

n  ½ theelepel zout

n    theelepel zwarte peper

n  1 theelepel lookpoeder

n  1 theelepel gedroogde oregano

n  1 dl magere melk

n  150 gr zongedroogde tomaten, in stukjes

 

Bereiding

n  Bak de gehakte ui aan in olie

n  Voeg de spinazie toe en bak het geheel 4 minuten

n  Van het vuur zetten en de fetakaas eronder roeren

n  Meng het varkensgehakt en de kalkoenborst

n  Voeg er het paneermeel, zout, zwarte peper, lookpoeder, oregano, zongedroogde tomaten en de melk aan toe

n  Meng goed

n  Doe ⅔  van dit mengsel in een bakvorm

n  Verdeel er in het midden de spinazie over en bedek met de rest van het vlees

n  Zorg dat je een goed gesloten brood krijgt

n  Gedurende 1 uur bakken in een op 200ºC voorverwarmde oven

 

 


Gevulde aardappelen

 

Ingrediënten (4 pers)

n  18 rode aardappelen

n  een handvol basilicumblaadjes

n  1 dl olijfolie

n  1 dl rode wijnazijn

n  100 gr geroosterde pijnboompitten

n  100 gr geraspte Parmezaanse kaas

n  2 teentjes knoflook

n  peper en zout

 

Bereiding

n  Halveer de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten

n  Meng de basilicum, olijfolie, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels pitten, 4 eetlepels kaas en de knoflook tot een gladde massa

n  Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen

n  Haal ze voor ⅓ uit met een lepel

n  Besprenkel met de rest van de azijn

n  Zet de aardappelen op een serveerschotel en vul ze met de zure pesto

n  Garneren met de rest van de pijnboompitten en kaas

n  Warm opdienen


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen