Schuimomelet met sinaasappel

Voorbereiding 20 minuten – bereiding 10 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n  30 gr boter

n  1 sinaasappel

n  5 eieren XL

n  6 eetlepels basterdsuiker

n  1 eetlepel rode porto (facultatief)

n  3 citroensapdruppeltjes

 

Schuimomelet met sinaasappel

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 220ºC

n  Beboter een ovenschaal met een diameter van 22cm

n  Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp

n  Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven

n  Verwijder zo nodig de pitten en snij de schijven in driehoekjes

n  Scheid de eiwitten van de eierdooiers

n  Klop de dooiers met 4 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa

n  Meng er vervolgens de porto onder (facultatief)

n  Klop de eiwitten en het citroensap op tot een stevig schuim

n  Meng    (een derde) van het eiwit met de dooiers

n  Werk er nadien, heel voorzichtig, het resterende eiwit onder

n  Giet meteen in de schaal en strijk de massa glad

n  Bestrooi met de rest van de suiker

n  Maak op verschillende plaatsen een sneetje

n  Strooi er de stukjes sinaasappel over

n  Laat 10 minuten opzwellen in de warme oven

n  Dien onmiddellijk op

 

Tip

n  Een geslaagde schuimomelet is goudkleurig aan de buitenkant en luchtig en zacht vanbinnen

 

Wijntip

n  Château Belles Filles 2005, Bergerac A.C.

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen