Hamhoorntje, sneetjes ham gevuld met witloofkonfijt

 

Ingrediënten (4 pers)

n  80 gr Belgische gedroogde ham

n  5 stronken witloof

n  1 ui

n  1 dl witbier

n  1 eetlepel bruine suiker

n  2 eetlepels boter

n  muskaatnoot

n  peper en zout

 

 

 

 

Bereiding

n  Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en stoof er de gesnipperde ui glazig in (niet laten kleuren)

n  Voeg het gesnipperde witloof toe

n  Kruid met muskaatnoot, peper en zout

n  Giet er 1 dl witbier bij en dek af

n  Laat ± 20 minuten zachtjes garen

n  Roer er 1 eetlepel bruine suiker door

n  Snij de sneetjes ham middendoor

n  Lepel op elk stuk wat witloofkonfijt

n  Rol op tot een hoorntje

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen