Pompoensoep met
pompoenchips |
Ingrediėnten
(4 pers) n
1½ kg
pompoen (1 kg schoongemaakt gewicht) n
2
eetlepels olijfolie n
1
eetlepel korianderzaad n
1
theelepel venkelzaad n
3
tenen knoflook, geperst n
50
gr boter n
2
rode uien, gesnipperd n
1
liter lichte groentebouillon n
enkele
flinterdunne plakjes pompoen n
arachideolie n
zout
en peper |
|
Bereiding
n
Verwarm de oven voor op 200°C
n
Schil
de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel
n
Snij
het vruchtvlees in parten en doe deze in een ovenschaal
n
Rooster
het koriander- en venkelzaad in een droge pan en maal het fijn in een vijzel
n
Maak
een pasta met de olijfolie, specerijen en knoflook en wrijf dit over de
pompoenparten
n
Kruid
met zout en peper en zet 40 minuten in de oven
n
Laat
de boter smelten in een grote pan en fruit de uien: 10 minuten
n
Voeg
de pompoen en de bouillon toe en pureer tot een gladde soep
n
Voeg
meer of minder bouillon toe naar wens
n
Kruid
met zout en peper
n
Verhit
voor de pompoenchips voldoende arachideolie in een pan
n
Haal
met een dunschiller enkele flinterdunne repen van een stuk pompoen
n
Laat
de schil eraan voor een decoratief effect
n
Droog
deze goed af met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie
n
Laat
de pompoenchips uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper
n
Dien
de soep warm op met de pompoenchips