Pompoensoep met pompoenchips

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  kg pompoen (1 kg schoongemaakt gewicht)

n  2 eetlepels olijfolie

n  1 eetlepel korianderzaad

n  1 theelepel venkelzaad

n  3 tenen knoflook, geperst

n  50 gr boter

n  2 rode uien, gesnipperd

n  1 liter lichte groentebouillon

n  enkele flinterdunne plakjes pompoen

n  arachideolie

n  zout en peper

 

http://het.gastronomen.net/figuren/recepten/images/pr1.jpg

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 200°C

n  Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel

n  Snij het vruchtvlees in parten en doe deze in een ovenschaal

n  Rooster het koriander- en venkelzaad in een droge pan en maal het fijn in een vijzel

n  Maak een pasta met de olijfolie, specerijen en knoflook en wrijf dit over de pompoenparten

n  Kruid met zout en peper en zet 40 minuten in de oven

n  Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de uien: 10 minuten

n  Voeg de pompoen en de bouillon toe en pureer tot een gladde soep

n  Voeg meer of minder bouillon toe naar wens

n  Kruid met zout en peper

n  Verhit voor de pompoenchips voldoende arachideolie in een pan

n  Haal met een dunschiller enkele flinterdunne repen van een stuk pompoen

n  Laat de schil eraan voor een decoratief effect

n  Droog deze goed af met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie

n  Laat de pompoenchips uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper

n  Dien de soep warm op met de pompoenchips

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen