Gebraden hazenrug met gebakken prei, pastinaak en tijmsaus |
Ingrediënten
(4 pers) n
2
hazenruggen met niertjes n
boter n
peper
en zout n
8
middelgrote vastkokende aardappelen n
2
kleine pastinaken n
4
takken tijm n
3
dl gevogeltefond n
3
dl wildfond n
1
fijngehakte sjalot n
2½ dl room n
1
dikke prei |
|
Bereiding
n Ontvlies de hazenruggen zoveel mogelijk en bak langs
alle kanten dicht in boter
n Kruid met peper en zout en braad niet langer dan 8
à 10 minuten verder op 180°C
n Laat 10 minuten rusten
n Het vlees moet nog roder zijn dan rosé
n Snij de ongeschilde aardappelen in plakken, de
pastinaak in repen en bak gaar in boter
n Kruid met peper, zout en verse tijm
n Kook de fonds met sjalot en 1 tak tijm in tot de
helft, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte
n Zeef en kruid met peper en zout
n Maak de prei schoon, snijd in rondjes van 2 cm en
bak krokant in boter
n Kruid met peper en zout en serveer met de ontbeende
hazenruggen, de niertjes, groenten en saus
n Versier met tijm