Chocoladedroom

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  2dl verse room

n  200 gr bittere chocolade (70%)

n  2 eieren

n  3 eetlepels cognac

n  20 gr boter

 

..\Chocoladedroom.jpg

Bereiding

n  Verwarm in een pan met dikke bodem de room tot net onder het kookpunt

n  Haal de pan van het vuur en laat nog 1 minuut afkoelen

n  Doe er de in stukjes gebroken chocolade bij en roer tot ze gesmolten zijn

n  Splits de eieren en roer de dooiers en de cognac door het mengsel

n  Laat nog wat afkoelen en roer er de boter door

n  Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de bereiding

n  Verdeel de mousse over expressokoppen

n  Zet ze 2 uur in de koelkast of tot de mousse opgesteven is

n  Geef er vers gebakken koekjes naar keuze bij

 

Wijntip

n  Een banyuls, een versterkte wijn uit de Roussillon, is de enige die opgewassen is tegen chocola en in dit gerecht ook de cognac. Serveren op 13 ą 15°C

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen