Kerstsalade van Fifteen

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 bollen mozzarella, elk 100 gr

n  zwarte peper uit de molen

n  zeezout

n  1 citroen

n  4 mandarijntjes, gepeld en in plakjes van ½  cm gesneden

n  2 handenvol rucola, gewassen en gedroogd

n  1 krop treviso of radicchio, de bladeren in grove stukken gescheurd, gewassen en gedroogd

n  een bosje verse munt, alleen de blaadjes

n  dressing van het sap van 1 citroen, 10 eetlepels extra vierge olijfolie, versgemalen peper en zout

n  4 plakjes prosciutto (of andere rauwe ham)

n  een handvol geschaafde Parmezaanse kaas

n  gerijpte balsamicoazijn

 

nagerecht.jpg

Bereiding

n  Trek de mozzarella in grove stukken en verdeel die over vier borden

n  Kruid met peper en zout en rasp er wat citroenschil over

n  Verdeel de plakjes mandarijn over de mozzarella

n  Maak de rucola, de treviso of radicchio en de munt aan met een beetje dressing

n  Bewaar enkele muntblaadjes voor de afwerking

n  Leg een plakje ham op een snijplank en rol er een kwart van de aangemaakte blaadjes in

n  Leg het pakketje op de mandarijntjes en doe hetzelfde met de andere borden

n  Serveer de salade met geschaafde Parmezaanse kaas, enkele muntblaadjes en een paar druppeltjes balsamicoazijn

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen