Kerstsalade van Fifteen |
Bereidingstijd:
25 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n
4
bollen mozzarella, elk 100 gr n
zwarte
peper uit de molen n
zeezout n
1
citroen n
4
mandarijntjes, gepeld en in plakjes van ½
cm gesneden n
2
handenvol rucola, gewassen en gedroogd n
1
krop treviso of radicchio, de bladeren in grove stukken gescheurd, gewassen
en gedroogd n
een
bosje verse munt, alleen de blaadjes n
dressing
van het sap van 1 citroen, 10 eetlepels extra vierge olijfolie, versgemalen
peper en zout n
4
plakjes prosciutto (of andere rauwe ham) n
een
handvol geschaafde Parmezaanse kaas n
gerijpte
balsamicoazijn |
|
Bereiding
n
Trek
de mozzarella in grove stukken en verdeel die over vier borden
n
Kruid
met peper en zout en rasp er wat citroenschil over
n
Verdeel
de plakjes mandarijn over de mozzarella
n
Maak
de rucola, de treviso of radicchio en de munt aan met een beetje dressing
n
Bewaar
enkele muntblaadjes voor de afwerking
n
Leg
een plakje ham op een snijplank en rol er een kwart van de aangemaakte blaadjes
in
n
Leg
het pakketje op de mandarijntjes en doe hetzelfde met de andere borden
n
Serveer
de salade met geschaafde Parmezaanse kaas, enkele muntblaadjes en een paar
druppeltjes balsamicoazijn