Truffelsoepje met gepocheerd ei

 

Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur smoren

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 liter gevogeltebouillon

n  4 sjalotten

n  2 dl truffeljus

n  peper en zout

n  azijn

n  4 verse eieren, liefst biologisch

n  een paar druppels notenolie

n  croutons

 

 

soep.jpg

Bereiding

n  Zet de gevogeltebouillon op en doe er de gepelde sjalotten bij

n  Laat onder deksel 1 uur zacht koken

n  Zeef de bouillon en voeg er de truffeljus aan toe

n  Breng op smaak met peper en zout

n  Laat niet meer koken

n  Breng een pan met royaal veel water aan de kook met een snuifje zout en een scheutje azijn

n  Laat de eieren uit de dop één voor één zachtjes in het water glijden en pocheer ze ongeveer 2½ minuten

n  Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit het water

n  Verdeel de bouillon over diepe borden, leg in elk bord een ei en druppel er wat notenolie rond

n  Strooi er croutons over

n  Snij het ei net voor het serveren open, zodat de eierdooier uitloopt

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen