Truffelsoepje met gepocheerd ei |
Bereidingstijd: 20
minuten + 1 uur smoren
Ingrediënten
(4 pers) n 1 liter gevogeltebouillon n 4 sjalotten n 2 dl truffeljus n peper en zout n azijn n 4 verse eieren, liefst biologisch n een paar druppels notenolie n croutons |
|
Bereiding
n
Zet
de gevogeltebouillon op en doe er de gepelde sjalotten bij
n
Laat
onder deksel 1 uur zacht koken
n
Zeef
de bouillon en voeg er de truffeljus aan toe
n
Breng
op smaak met peper en zout
n
Laat
niet meer koken
n
Breng
een pan met royaal veel water aan de kook met een snuifje zout en een scheutje
azijn
n
Laat
de eieren uit de dop één voor één zachtjes in het water glijden en pocheer ze
ongeveer 2½ minuten
n
Schep
ze met een schuimspaan voorzichtig uit het water
n
Verdeel
de bouillon over diepe borden, leg in elk bord een ei en druppel er wat
notenolie rond
n
Strooi
er croutons over
n
Snij
het ei net voor het serveren open, zodat de eierdooier uitloopt