Appelcake met rumsiroop en limoenroom

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n  225 gr appelcake, in kleine stukjes

n  75 ml donkere rum

n  180 gr bruine suiker

n  60 gr donkere rozijnen

n  3 dl room

n  75 gr bloemsuiker

n  sap van 2 limoenen

n  2 limequats (of kumquats), in partjes

 

nagerecht001.jpg

Bereiding

n  Meng de rum en de bruine suiker met 1 dl water en laat inkoken tot siroop

n  Voeg de rozijntjes toe

n  Klop de room op met de bloemsuiker en voeg er voorzichtig het limoensap aan toe

n  Leg onderaan in een glaasje blokjes appelcake, giet er wat siroop over en eindig met limoenroom

n  Werk af met een partje limequat

 

Wijnadvies

n  Schenk hier eens een glaasje zoete en elegante Riesling Auslese bij zoals van het huis Dham uit de Duitse Moezel (Delhaize)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen