Geitenkaas met appel in jas van gerookt spek met
portsaus |
Ingrediënten
(4 pers) n
200
gr geitenkaas (te koop als rolletje, o.a. Chavroux) n
1
zoete appel n
12
sneetjes gerookt spek, dungesneden zonder zwoerd n
2
eetlepels braadboter n
2
eetlepels siroop n
2
dl rode port n
peper
uit de molen |
|
Bereiding
n
Verdeel
de geitenkaas in 4 porties
n
Schil
de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in 8 dunne plakken
n
Leg
telkens een plak geitenkaas tussen twee plakken appel
n
Omwikkel
elk kaasje met drie dunne plakken gerookt spek
n
Wikkel
zo dat kaas en appel volledig zijn verpakt
n
Steek
het laatste plakje spek met een tandenstoker vast
n
Plaats
de verpakte kaas op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10
minuten
n
De pakketjes
kunnen ook verwarmd worden in een braadpan met wat vetstof
n
Verwarm
de boter en blus de warmte met port
n
Voeg
de siroop toe en roer alles op matig vuur tot een gladde saus
n
Kruid
met peper uit de molen
n
Plaats
de pakketjes centraal op de borden en versier de bordspiegels met de saus
n
Dien eventueel op met een glas oude port