Geitenkaas met appel in jas van gerookt spek met portsaus

 

Ingrediënten (4 pers)

n  200 gr geitenkaas (te koop als rolletje, o.a. Chavroux)

n  1 zoete appel

n  12 sneetjes gerookt spek, dungesneden zonder zwoerd

n  2 eetlepels braadboter

n  2 eetlepels siroop

n  2 dl rode port

n  peper uit de molen

 

 

..\..\..\scanned 2007-12-16\28.jpg

Bereiding

n  Verdeel de geitenkaas in 4 porties

n  Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in 8 dunne plakken

n  Leg telkens een plak geitenkaas tussen twee plakken appel

n  Omwikkel elk kaasje met drie dunne plakken gerookt spek

n  Wikkel zo dat kaas en appel volledig zijn verpakt

n  Steek het laatste plakje spek met een tandenstoker vast

n  Plaats de verpakte kaas op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten

n  De pakketjes kunnen ook verwarmd worden in een braadpan met wat vetstof

n  Verwarm de boter en blus de warmte met port

n  Voeg de siroop toe en roer alles op matig vuur tot een gladde saus

n  Kruid met peper uit de molen

n  Plaats de pakketjes centraal op de borden en versier de bordspiegels met de saus

n  Dien eventueel op met een glas oude port

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen