Schuimige soep van bintjes met brunoise van gedroogde ham, coulis van tomaat en raketsla

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kg bintjes

n  4 dl gevogeltebouillon

n  een scheutje room

n  peper en zout

n  2 grote vleestomaten

n  olijfolie

n  1 bosje raketsla

n  3 eetlepels blokjes gedroogde ham van 5 mm dik

 

..\..\..\scanned 2007-12-16\26.jpg

Bereiding

n  Schil en versnij de aardappelen in kleine stukken en breng ze samen met de gevogeltebouillon aan de kook

n  Kook ze gaar en draai de soep door de roerzeef

n  Doe er een scheutje room bij en kruid met peper en zout

n  Hou warm

n  Dompel de tomaten enkele seconden onder in kokend water en laat ze schrikken in ijswater

n  Pel ze, haal er de pitjes uit en snij het vruchtvlees in grove stukken

n  Mix fijn en roer er olijfolie onder tot een gladde coulis wordt bekomen

n  Kruid met zout

n  Mix de raketsla met een flinke scheut olijfolie tot een gladde saus en kruid met zout

n  Mix de soep vlak voor het opdienen even op en verdeel ze over 4 diepe borden

n  Giet er een straaltje tomaten- en raketslacoulis in en werk af met de brunoise van gedroogde ham

n  Versier met enkele blaadjes raketsla

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen