Schuimige
soep van bintjes met brunoise van gedroogde ham, coulis van tomaat en
raketsla |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 kg bintjes n 4 dl gevogeltebouillon n een scheutje room n peper en zout n 2 grote vleestomaten n olijfolie n 1 bosje raketsla n 3 eetlepels blokjes gedroogde ham van 5 mm dik |
|
Bereiding
n
Schil
en versnij de aardappelen in kleine stukken en breng ze samen met de
gevogeltebouillon aan de kook
n
Kook
ze gaar en draai de soep door de roerzeef
n
Doe
er een scheutje room bij en kruid met peper en zout
n
Hou
warm
n
Dompel
de tomaten enkele seconden onder in kokend water en laat ze schrikken in
ijswater
n
Pel
ze, haal er de pitjes uit en snij het vruchtvlees in grove stukken
n
Mix
fijn en roer er olijfolie onder tot een gladde coulis wordt bekomen
n
Kruid
met zout
n
Mix
de raketsla met een flinke scheut olijfolie tot een gladde saus en kruid met
zout
n
Mix
de soep vlak voor het opdienen even op en verdeel ze over 4 diepe borden
n
Giet
er een straaltje tomaten- en raketslacoulis in en werk af met de brunoise van
gedroogde ham
n
Versier
met enkele blaadjes raketsla