Italiaanse gegratineerde mosselen

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kg mosselen

n  150 gr brood zonder korst

n  50 gr parmezaan

n  1 dl witte wijn

n  2 eetlepels olijfolie

n  1 teentje knoflook

n  zout en peper

n  4 tomaten

 

Bereiding

n  Doe de mosselen in een pan met een bodempje water en laat ze open koken

n  Verwijder de bovenste helft van de schelpen en schik de mosselen naast elkaar in een ovenschotel

n  Maal het brood tot kruim in de keukenrobot en vermeng het met het gesnipperde teentje knoflook

n  Bak het broodkruim al roerend goudbruin in wat olie op een laag vuurtje

n  Roer de wijn en de kaas erdoor en bedek de mosselen met dit mengsel

n  Breng op smaak met zout en peper

n  Versier alles met stukjes gepelde en ontpitte tomaat

n  Laat het gerecht nog 10 minuten gaar en bruin worden in een voorverwarmde oven op 180°C

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen