Italiaanse gegratineerde mosselen |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 kg mosselen n 150 gr brood zonder korst n 50 gr parmezaan n 1 dl witte wijn n 2 eetlepels olijfolie n 1 teentje knoflook n zout en peper n 4 tomaten |
|
Bereiding
n Doe de mosselen in een pan met een bodempje water
en laat ze open koken
n Verwijder de bovenste helft van de schelpen en
schik de mosselen naast elkaar in een ovenschotel
n Maal het brood tot kruim in de keukenrobot en
vermeng het met het gesnipperde teentje knoflook
n Bak het broodkruim al roerend goudbruin in wat olie
op een laag vuurtje
n Roer de wijn en de kaas erdoor en bedek de mosselen
met dit mengsel
n Breng op smaak met zout en peper
n Versier alles met stukjes gepelde en ontpitte
tomaat
n Laat het gerecht nog 10 minuten gaar en bruin
worden in een voorverwarmde oven op 180°C