Bouillabaise 2

 

Ingrediënten (4 pers)

n  750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong, griet, rode poon)

n  200 gr mosselen

n  100 gr garnalen

Ingrediënten voor de bouillon

n  1 flinke ui

n  1 prei

n  ½  winterwortel

n  laurierblaadjes

n  8 peperkorrels

n  2 schijfjes citroen

n  enkele takjes peterselie

n    dl witte wijn

n  zout

Ingrediënten voor de vulling

n  1 ui

n  2 teentjes knoflook

n  450 gr aardappelen

n  2 eetlepels olijfolie

n  blikje tomatenpuree

n  mespunt geplette korianderzaadjes

 

http://www.webculinair.nl/soepen/fotos/bouillabaise.jpg

Bereiding

n  Giet ½ liter water in een flinke pan en breng het aan de kook

n  Maak de vis schoon en kook ze enkele minuten in het water

n  Schep de vis uit de pan en haal ze van de graten

n  Doe de graten met alle ingrediënten voor de bouillon terug in de pan met water en voeg nog 1 liter water toe

n  Breng alles aan de kook en laat de bouillon 20 minuten zachtjes trekken

n  Snijd intussen het visvlees in stukjes

n  Maak de ui en de teentjes knoflook schoon

n  Hak de ui en de knoflook grof

n  Schil de aardappelen, was en snijd ze in kleine blokjes

n  Zeef de bouillon

n  Leg de ui, de knoflook en de aardappelen in de braadpan

n  Besprenkel alles met de olie en giet er de tomatenpuree over

n  Strooi er tot slot de geplette korianderzaadjes op en giet er de bouillon over

n  Kook alles tot de aardappelen bijna gaar zijn en kook de laatste 5 minuten de goed geboende mosselen en garnalen mee

n  Doe er de stukjes vis bij en breng tot slot de soep op smaak met wat zout

n  Geef er sneetjes stokbrood met rouille bij

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen