Bouillabaise 2 |
Ingrediënten
(4 pers) n 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong,
griet, rode poon) n 200 gr mosselen n 100 gr garnalen Ingrediënten
voor de bouillon n 1 flinke ui n 1 prei n ½
winterwortel n laurierblaadjes n 8 peperkorrels n 2 schijfjes citroen n enkele takjes peterselie n 1½ dl
witte wijn n zout Ingrediënten
voor de vulling n 1 ui n 2 teentjes knoflook n 450 gr aardappelen n 2 eetlepels olijfolie n blikje tomatenpuree n mespunt geplette korianderzaadjes |
|
Bereiding
n Giet ½ liter water in een flinke pan en breng het
aan de kook
n Maak de vis schoon en kook ze enkele minuten in het
water
n Schep de vis uit de pan en haal ze van de graten
n Doe de graten met alle ingrediënten voor de
bouillon terug in de pan met water en voeg nog 1 liter water toe
n Breng alles aan de kook en laat de bouillon 20
minuten zachtjes trekken
n Snijd intussen het visvlees in stukjes
n Maak de ui en de teentjes knoflook schoon
n Hak de ui en de knoflook grof
n Schil de aardappelen, was en snijd ze in kleine
blokjes
n Zeef de bouillon
n Leg de ui, de knoflook en de aardappelen in de
braadpan
n Besprenkel alles met de olie en giet er de
tomatenpuree over
n Strooi er tot slot de geplette korianderzaadjes op
en giet er de bouillon over
n Kook alles tot de aardappelen bijna gaar zijn en
kook de laatste 5 minuten de goed geboende mosselen en garnalen mee
n Doe er de stukjes vis bij en breng tot slot de soep
op smaak met wat zout
n Geef er sneetjes stokbrood met rouille bij