Reekotelet met spruitjespuree

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kg aardappelen

n  750 gr spruiten

n  1 geitenkaasje

n  2 dl wildfond

n  1 eetlepel zure room

n  4 takjes peterselie

n  peper en zout

n  nootmuskaat

n  8 reekoteletjes (vraag de wildhandelaar om de ribbetjes langer te houden, dat is decoratief)

n  1 eiwit

n  2 eetlepels sesamzaad

n  boter

n  nootmuskaat

 

Bereiding

n  Schil de aardappelen en maak de spruitjes schoon

n  Kook ze samen gaar in een kom gezouten water

n  Doe 15 spruiten in de mixer en doe er de zure room, de wildfond, enkele takjes peterselie, peper en zout bij en mix alles schuimig

n  Voeg de geitenkaas bij de gare aardappelen en spruiten en plet alles met een vork tot puree

n  Kruid die met peper, zout en nootmuskaat

n  Bak de reekoteletjes in de boter; reken op 1 minuut aan elke kant

n  Kruid ze met peper en zout

n  Leg de koteletjes in een vuurvaste schotel

n  Klop het eiwit los en bestrijk de koteletjes ermee

n  Bestrooi ze dan met de sesamzaadjes en zet ze nog 2 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C

n  Warm de gemixte spruitencoulis even door

n  Verdeel de spruitjespuree over de borden en schik de reekoteletjes ertegen

n  Serveer met de verwarmde spruitencoulis

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen