Reekotelet met spruitjespuree |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 kg aardappelen n 750 gr spruiten n 1 geitenkaasje n 2 dl wildfond n 1 eetlepel zure room n 4 takjes peterselie n peper en zout n nootmuskaat n 8 reekoteletjes (vraag de wildhandelaar om de
ribbetjes langer te houden, dat is decoratief) n 1 eiwit n 2 eetlepels sesamzaad n boter n nootmuskaat |
|
Bereiding
n Schil de aardappelen en maak de spruitjes schoon
n Kook ze samen gaar in een kom gezouten water
n Doe 15 spruiten in de mixer en doe er de zure room,
de wildfond, enkele takjes peterselie, peper en zout bij en mix alles schuimig
n Voeg de geitenkaas bij de gare aardappelen en
spruiten en plet alles met een vork tot puree
n Kruid die met peper, zout en nootmuskaat
n Bak de reekoteletjes in de boter; reken op 1 minuut
aan elke kant
n Kruid ze met peper en zout
n Leg de koteletjes in een vuurvaste schotel
n Klop het eiwit los en bestrijk de koteletjes ermee
n Bestrooi ze dan met de sesamzaadjes en zet ze nog 2
minuten in een voorverwarmde oven op 220°C
n Warm de gemixte spruitencoulis even door
n Verdeel de spruitjespuree over de borden en schik
de reekoteletjes ertegen
n Serveer met de verwarmde spruitencoulis