Platte Kaas-wijncrème

 

Ingrediënten voor de crème (6ers)

n  5 dooiers

n  100 gr suiker

n  150 gr witte wijn

n  50 gr cognac

n  5 blaadjes gelatine

n  250 gr platte kaas

Ingrediënten voor de chocolade saus

n  100 gr room

n  100 gr chocolade

 

platte kaas-wijncrème.jpg

Bereiding

n  Dooiers, suiker, witte wijn en cognac verwarmen tot 80°C

n  Van het vuur nemen en koud kloppen (schuimig)

n  De gelatine weken en smelten op het vuur

n  Een klelne hoeveelheld crème bij de gelatine voegen, goed roeren en vervolgens mengen met de rest van de crème

n  De glad geroerde plalte kaas onder de massa roeren

n  De room koken en hem vervolgens op de harde chocolade gieten

n  Voorzichtig roeren tot de chocolade gesmolten is

n  De crème onmiddellijk verdelen over zes mooie glazen

n  Laten geleren in de koelkast

n  Voor het opdienen een weinig chocoladesaus aanbrengen en verder afwerken met witte en blauwe druiven

 

Wijntip

n  Drink er een witte Duitse streekwijn bij

 

 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen