Italiaanse uiensoep

 

 

Ingrediėnten (2 pers)

n       250 gr uien

n       1 ą 2 eetlepels reuzel

n       ½ teentje knoflook

n       ½ Spaanse peper

n       1 ą 2 eetlepels tomatenpuree

n       ½ theelepel verse oregano

n       ½ theelepel fijngehakte basilicum

n       75 ml droge witte wijn

n       350 ml vleesbouillon

n       1 snuifje cayennepeper

n       1 mespunt suiker

n       50 gr mozarella

n       2 sneetjes wit brood

n       zwarte peper en zout

 

Bereiding

n       De uien in dunne reepjes snijden en fruiten in de hete reuzel

n       Knoflook en Spaanse peper fijn hakken en even mee fruiten

n       De tomatenpuree erdoor roeren, kruiden met de oregano en de basilicum

n       Blussen met de witte wijn

n       De vleesbouillon erbij schenken

n       De oven voorverwarmen op 200°C

n       De soep op matig vuur 25 ą 30 min zachtjes laten koken

n       Pittig kruiden en overdoen in vuurvaste soepkommen

n       Een sneetje wit brood, belegd met mozarella in de soep leggen en de kommen even in de oven zetten

 

Culinaire Kookclub Houthalen