Italiaanse uiensoep |
Ingrediėnten
(2 pers)
n 250 gr uien
n 1 ą 2 eetlepels reuzel
n ½ teentje knoflook
n ½ Spaanse peper
n 1 ą 2 eetlepels tomatenpuree
n ½ theelepel verse oregano
n ½ theelepel fijngehakte basilicum
n 75 ml droge witte wijn
n 350 ml vleesbouillon
n 1 snuifje cayennepeper
n 1 mespunt suiker
n 50 gr mozarella
n 2 sneetjes wit brood
n zwarte peper en zout
Bereiding
n De uien in dunne reepjes snijden en
fruiten in de hete reuzel
n Knoflook en Spaanse peper fijn
hakken en even mee fruiten
n De tomatenpuree erdoor roeren,
kruiden met de oregano en de basilicum
n Blussen met de witte wijn
n De vleesbouillon erbij schenken
n De oven voorverwarmen op 200°C
n De soep op matig vuur 25 ą 30 min
zachtjes laten koken
n Pittig kruiden en overdoen in vuurvaste
soepkommen
n Een sneetje wit brood, belegd met
mozarella in de soep leggen en de kommen even in de oven zetten