Rijstpap met krieken

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 l melk

n       125 gr dessertrijst

n       1 vanillestokje

n       50 gr griessuiker

n       5 gr saffraan

n       de schilletjes van ⅛ citroen

n       de schilletjes van ⅛ sinaasappel

n       een bokaal krieken op sap

 

Bereiding

n       Rasp de schillen van citroen en sinaasappel en snij ze in piepkleine stukjes

n       Blancheer ze een tiental seconden in kokend water

n       Droog ze af

n       Meng in een kookpan melk, rijst, vanillestokje, saffraan en citrusschillen en breng alles aan de kook

n       Roer af en toe

n       Laat zo’n 40 min op een zacht vuurtje verder koken

n       Voeg er na 35 min kooktijd de suiker aan toe

n       Serveer warm of koud met de krieken op sap.

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen