Consommé met paddenstoelen

Bereiden: 50 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  600 gr verse eekhoorntjesbrood (of andere paddenstoelen)

n  2 sjalotten

n  7,5 dl gevogeltefond

n  2 eetlepels zonnebloemolie

n  2 koffielepels notenolie

n  2 sneetjes bruin brood

n  handjevol tuinkers

n  peper uit de molen en zout

 

 

Bereiding

n  Borstel de paddenstoelen droog schoon

n  Pel en snipper de sjalotten

n  Fruit ze glazig in de helft van de zonnebloemolie

n  Doe er de paddenstoelen bij

n  Roerbak ze 2 minuten op een vrij hevig vuur

n  Breng de gevogeltefond tot tegen de kook aan.

n  Voeg er de helft van de paddenstoelen aan toe.

n  Kruid naar smaak bij met peper en zout

n  Snij de korsten van het brood, snij het in reepjes en rooster ze een paar minuten in een braadpan met antiaanbaklaag, in de rest van de zonnebloemolie

n  Vermeng de broodcroutons met de rest van de paddenstoelen en de notenolie

n  Verdeel de hete consommé over de borden

n  Werk elke portie af met een flinke schep croutons

n  Leg bovenop een plukje tuinkers en serveer

n  U kunt ook gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken, 40 gr is dan genoeg

n  Week het wel eerst een uurtje in water

 

Tip

n  Variëren kan met notenbrood of - jawel! - zelfs peperkoek in plaats van bruin brood

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen