Consommé met paddenstoelen |
Bereiden:
50 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 600 gr verse eekhoorntjesbrood (of
andere paddenstoelen) n 2 sjalotten n 7,5 dl gevogeltefond n 2 eetlepels zonnebloemolie n 2 koffielepels notenolie n 2 sneetjes bruin brood n handjevol tuinkers n peper uit de molen en zout |
|
Bereiding
n Borstel de paddenstoelen droog schoon
n Pel en snipper de sjalotten
n Fruit ze glazig in de helft van de zonnebloemolie
n Doe er de paddenstoelen bij
n Roerbak ze 2 minuten op een vrij hevig vuur
n Breng de gevogeltefond tot tegen de kook aan.
n Voeg er de helft van de paddenstoelen aan toe.
n Kruid naar smaak bij met peper en zout
n Snij de korsten van het brood, snij het in reepjes
en rooster ze een paar minuten in een braadpan met antiaanbaklaag, in de rest
van de zonnebloemolie
n Vermeng de broodcroutons
met de rest van de paddenstoelen en de notenolie
n Verdeel de hete consommé over de borden
n Werk elke portie af met een flinke schep croutons
n Leg bovenop een plukje tuinkers en serveer
n U kunt ook gedroogd eekhoorntjesbrood gebruiken, 40
gr is dan genoeg
n Week het wel eerst een uurtje in water
Tip
n Variëren kan met notenbrood of - jawel! - zelfs
peperkoek in plaats van bruin brood