Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel

 

 

Bereiden: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  2 venkelknollen

n  2 eetlepels boter of margarine

n  ½ groentebouillontablet

n  12 plakjes rauwe ham

n  4 lamsfilet (à 125 gr)

n  (versgemalen) zwarte peper

n  1 bekertje crème fraîche (125 ml)

n  1 eetlepel Pernod

n  zout

n  cocktailprikkers

n  keukenpapier

 

Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel

Bereiding

n  Venkel schoonmaken (venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden

n  In pan 1 eetlepel boter verhitten.

n  Venkel ± 5 minuten rondom bakken

n  ½ dl water erbij schenken en aan de kook brengen

n  Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen

n  Venkel ±ca. 15 minuten afgedekt heel zachtjes stoven

n  Intussen op plank 8 plakjes ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen

n  Vlees er haaks opleggen en bestrooien met peper

n  Ham om vlees wikkelen en vaststeken met cocktailprikker

n  In pan rest van boter verhitten

n  Rest van plakjes ham in ± 2 minuten knapperig bakken

n  Uit pan op keukenpapier scheppen

n  Vlees in zelfde pan in ± 5 minuten bruin bakken, halverwege keren

n  Intussen crème fraîche en pernod door venkel roeren en op hoog vuur ± 3 minuten iets laten inkoken

n  Op smaak brengen met zout en peper

n  Vlees op vier borden scheppen en venkel met saus ernaast scheppen

n  Plakje gebakken ham erop leggen (en garneren met venkelgroen)

n  Serveren met gegratineerde aardappeltjes of Vlaamse frieten

 

Wijntip

n  Lichte, soepele, fruitige rode wijnen

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen