Aspergesoep met kip en
bosui |
Ingrediënten
(4 pers) n 500 gr witte asperges, geschild en in stukjes van
3 cm n 1 kippenbouillontablet n 30 gr boter n 30 gr bloem n 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes n 100 gr gerookte kipfilet, in smalle reepjes n zout en versgemalen peper n 125 ml (demi) crème fraîche |
|
Bereiding
n
Kook de aspergestukjes
gaar in ± 10 minuten in ¾ liter water waaraan het kippenbouillontablet is
toegevoegd
n
Zeef het kookvocht en
houd de groente apart
n
Smelt de boter in een
soeppan en roer de bloem erdoor
n
Laat de roux onder af en
toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten
kleuren
n
Schenk ¼ deel van het
aspergekookvocht bij de roux
n
Roer goed en kook het
mengsel totdat het glad gebonden is
n
Voeg al roerende de rest
van het kookvocht toe
n
Meng de aspergestukjes,
bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout
n
Serveer de soep met
daarop een eetlepel crème fraîche
Wijntip
n Niet strikt noodzakelijk maar wel heel lekker: een
glas Elzasser pinot blanc erbij