Aspergesoep met kip en bosui

 

Ingrediënten (4 pers)

n  500 gr witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm

n  1 kippenbouillontablet

n  30 gr boter

n  30 gr bloem

n  2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes

n  100 gr gerookte kipfilet, in smalle reepjes

n  zout en versgemalen peper

n  125 ml (demi) crème fraîche

 

http://www.boodschappen.nl/mediamanagement/cropped/2511.jpg

 

Bereiding

n  Kook de aspergestukjes gaar in ± 10 minuten in ¾ liter water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd

n  Zeef het kookvocht en houd de groente apart

n  Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor

n  Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren

n  Schenk ¼ deel van het aspergekookvocht bij de roux

n  Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is

n  Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe

n  Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout

n  Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche

 

Wijntip

n  Niet strikt noodzakelijk maar wel heel lekker: een glas Elzasser pinot blanc erbij

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen