Spiesje van tijgergarnalen met asperges

Bereiden ± 30 min

Ingrediënten

n  4 Mechelse asperges

n  12 tijgergarnalen

n  sojaolie

n  verse oregano

n  peper en zout

n  limoensap

 

http://www.libelle.be/Media/moduleimages/recepts/spiesjes.jpg

Bereiding

n  Schil de asperges, breek het onderste houterige gedeelte af en blancheer ze een paar tellen in kokend water

n  Laat ze uitlekken op een servet

n  Haal het pantser van de garnalen, maar laat de koppen zitten

n  Snij met een scherp mesje de rugzijde in en verwijder het darmkanaaltje

n  Snij de asperges schuin in vier stukken

n  Rijg de asperges en de garnalen afwisselend aan spiesjes

n  Kwast ze in met sojaolie en kruid met oregano, peper en zout

n  Bak kort in een hete grillpan en besprenkel met een paar druppels limoensap

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen