Asperges
met mosterd-tuinkruidensaus |
Bereiden ± 40 minuten
Ingrediėnten
(2 of 4 pers) n 1 kg witte asperges, geschild n zout n 25 gr boter n 2 eieren, hardgekookt n 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
of 1 theelepel gedroogd n 1 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries)
of 1 theelepel gedroogd n 1 theelepel gehakte dille (vers of diepvries) of 1
theelepel gedroogd n 1 bakje tuinkers n ½ eetlepel mosterd n 1 eetlepel citroensap n 1 teentje knoflook, gepeld en geperst n 2 eetlepels arachideolie of olijfolie
(Mediterrane) n 200 ml magere yoghurt n 1 eetlepel cognac |
|
Bereiding
n Kook de asperges 15 minuten in ruim water met zout
en boter en laat ze nagaren
n Pel de eieren en hak ze fijn
n Meng de groene kruiden en voeg 1 theelepel gehakte
tuinkers toe
n De rest van de tuinkers wordt gebruikt als
garnering
n Roer mosterd, citroensap, knoflook en olie door de
tuinkruiden
n Voeg ¾ deel van de gehakte eieren toe
n Meng de yoghurt en de cognac door het
kruidenmengsel en maak er een dikke saus van
n Voeg zout naar smaak toe
n Leg de asperges naast elkaar op een ruime schaal
n Schep de saus er in een strakke lijn op
n Bestrooi met de rest van het ei en garneer met de
overgebleven tuinkers
Tip
n Neem vieux of whisky in plaats van cognac
n Vervang de bieslook door gehakte lente-/bosui en
gebruik basilicum in plaats van dille
Wijnadvies
n Dit gerecht vraagt om het frisse van de sauvignon
blanc en het volle van de chardonnay: Santa Balera sauvignon blanc/chardonnay