Asperges met mosterd-tuinkruidensaus

Bereiden ± 40 minuten

Ingrediėnten (2 of 4 pers)

n  1 kg witte asperges, geschild

n  zout

n  25 gr boter

n  2 eieren, hardgekookt

n  1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd

n  1 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd

n  1 theelepel gehakte dille (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd

n  1 bakje tuinkers

n  ½ eetlepel mosterd

n  1 eetlepel citroensap

n  1 teentje knoflook, gepeld en geperst

n  2 eetlepels arachideolie of olijfolie (Mediterrane)

n  200 ml magere yoghurt

n  1 eetlepel cognac

 

http://www.boodschappen.nl/mediamanagement/cropped/2509.jpg

Bereiding

n  Kook de asperges 15 minuten in ruim water met zout en boter en laat ze nagaren

n  Pel de eieren en hak ze fijn

n  Meng de groene kruiden en voeg 1 theelepel gehakte tuinkers toe

n  De rest van de tuinkers wordt gebruikt als garnering

n  Roer mosterd, citroensap, knoflook en olie door de tuinkruiden

n  Voeg ¾ deel van de gehakte eieren toe

n  Meng de yoghurt en de cognac door het kruidenmengsel en maak er een dikke saus van

n  Voeg zout naar smaak toe

n  Leg de asperges naast elkaar op een ruime schaal

n  Schep de saus er in een strakke lijn op

n  Bestrooi met de rest van het ei en garneer met de overgebleven tuinkers

 

Tip

n  Neem vieux of whisky in plaats van cognac

n  Vervang de bieslook door gehakte lente-/bosui en gebruik basilicum in plaats van dille

 

Wijnadvies

n  Dit gerecht vraagt om het frisse van de sauvignon blanc en het volle van de chardonnay: Santa Balera sauvignon blanc/chardonnay

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen