Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 bananen

n  2 rotsjes macaron (kokoskoeken van de bakker)

n  100 gr ongezouten hoeveboter

n  6 eierdooiers

n  1 scheut droge witte wijn

n  150 gr witte kristalsuiker

 

 

Bereiding

n  De banaan in schijfjes snijden en deze schikken in een diep dessertbord

n  De boter zacht laten worden en mengen met de verkruimelde rotsjes

n  Deze mengeling uitstrijken over de plakjes banaan.

n  De eierdooiers met de suiker in een pannetje (niet van aluminium !) kloppen tot een wit uitslaande massa

n  Witte wijn toevoegen en de massa op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen opslaan tot een luchtige sabayon (opgepast, het schuim mag niet koken, want dan schiften de dooiers)

n  De sabayon over de met kokos ingestreken banaan verdelen

n  De borden kort in de oven onder de grill plaatsen tot de bovenkant goudkleurig is

n  Warm opdienen

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen