Bloemkoolsoep met
gorgonzola |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 grote bloemkool n 20 gr boter n 1 wit van prei n 1 grote ui n 1 snuifje nootmuskaat n enkel druppels sherry-azijn n witte peper van de molen n zeezout n 1˝ liter gevogeltebouillon n 200 gr gorgonzola n 4 dikke sneden bruin brood n 1 busseltje bieslook |
|
Bereiding
n
Verwijder de bladeren van
de bloemkool en snij deze in roosjes
n
Maak de bloemkoolkern
schoon en snij deze in blokjes
n
Pel de uien en snij ze in
fijne ringen
n
Was de prei en snij hem
in fijne ringen
n
Laat de boter smelten in
een kookpot en voeg de uien en de prei toe
n
Laat op een zacht vuur ±
5 minuten zweten onder een deksel
n
Voeg de gevogeltebouillon
toe en breng aan de kook
n
Voeg de bloemkoolroosjes
en de kern toe
n
Laat alles ± 15 minuten
sudderen
n
Snij het brood in
dobbelsteentjes
n
Fruit deze in een weinig
boter tot ze mooi krokant zijn
n
Laat uitlekken op
keukenpapier
n
Neem de soep van het vuur
n
Voeg er de helft van de
gorgonzolakaas aan toe en mix de soep grondig en zeef
n
Breng de velouté op smaak
met sherry-azijn, peper van de molen, zeezout en een snuifje nootmuskaat
n Verdeel de velouté over de borden en brokkel er de overige gorgonzola in
n Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en de broodcroutons