Aspergebonbons met
Gandaham, vongolé met pistou van kervel |
Ingrediënten
(4pers) n 1 kg AA Asperges voor
de pistou n 12 mooie plakken
Ganda Ham n ± 30 stuks vongolé n ˝ bos kervel n 1 dl kippenbouillon n 2 dl olijfolie extra
vierge n 2 dl slagroom
ongezoet n teentje knoflook n 5 gr agar agar |
|
Bereiding
n Schil de asperges en kook ze
op een lengte van 6 cm in gezouten water (15 gr/liter), beetgaar en zet apart
n Kook de afsnijdsels eveneens
gaar in hetzelfde vocht en reduceer tot 3 dl
n Warm samen met kippenbouillon
n Breng in blender, voeg agar
agar toe en laat 3 minuten draaien
n Breng op smaak naar eigen wens
n Koel af en spatel half
geslagen room eronder en laat opstijven in koelkast
n Bereiding pistou
n Draai een halve bos kervel met
de knoflook en de olie tot een gladde massa in de blender en kruid stevig
n Verwijder de opgesteven
aspergemassa uit de vorm, snijd in gewenste blokken en rol in de Ganda Ham
n Warm de asperges en de
Gandahambonbons voorzichtig tot 45°C graden, niet warmer
n Spoel de vongolé grondig in
ruim water en stoof even in een weinig witte wijn met flinke draai van de
pepermolen
n Schik de bonbons op bord met
er op een asperge, een treintje schelpjes ervoor, bedruipt met de pistou
n Garneer met verse tuinkruiden