Aspergebonbons met Gandaham, vongolé met pistou van kervel

 

Ingrediënten (4pers)

n  1 kg AA Asperges voor de pistou

n  12 mooie plakken Ganda Ham

n  ± 30 stuks vongolé

n  ˝ bos kervel

n  1 dl kippenbouillon

n  2 dl olijfolie extra vierge

n  2 dl slagroom ongezoet

n  teentje knoflook

n  5 gr agar agar

 


Bereiding

n  Schil de asperges en kook ze op een lengte van 6 cm in gezouten water (15 gr/liter), beetgaar en zet apart

n  Kook de afsnijdsels eveneens gaar in hetzelfde vocht en reduceer tot 3 dl

n  Warm samen met kippenbouillon

n  Breng in blender, voeg agar agar toe en laat 3 minuten draaien

n  Breng op smaak naar eigen wens

n  Koel af en spatel half geslagen room eronder en laat opstijven in koelkast

n  Bereiding pistou

n   Draai een halve bos kervel met de knoflook en de olie tot een gladde massa in de blender en kruid stevig

n  Verwijder de opgesteven aspergemassa uit de vorm, snijd in gewenste blokken en rol in de Ganda Ham

n  Warm de asperges en de Gandahambonbons voorzichtig tot 45°C graden, niet warmer

n  Spoel de vongolé grondig in ruim water en stoof even in een weinig witte wijn met flinke draai van de pepermolen

n  Schik de bonbons op bord met er op een asperge, een treintje schelpjes ervoor, bedruipt met de pistou

n  Garneer met verse tuinkruiden

 

 


 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen