Witte en groene
asperges met kalfsentrecote Roseval en dragon-kalfsjus |
Ingrediënten
(4pers) n 4 kalfsentrecotes van ±180 gr n 12 Mechelse asperges n 8 groene asperges n 2 dikke Roseval aardappelen Ingrediënten
vulling
aardappel n 2 eieren n 100 gr zachte geitenkaas n 1 theelepel maanzaad n 1 takje peterselie Ingrediënten dragon-kalfsjus n 3 dl jus de veau n 1 tak verse dragon fijngehakt n 100 gr koude roomboter |
|
Bereiding
n Begin met de roseval aardappelen
n Kook de 2 rosevals tot bijna gaar af in
water met zout, een tak rozemarijn en een halve knoflookbol
n Laat ze na het koken helemaal uitdampen
n Daarna in de lengte doorsnijden en
iedere helft voorzichtig uithollen
n Vulling voor de aardappelen
n Kook 2 eieren hard, maak er met de
eiersnijder hele kleine blokjes van (drie keer snijden en het ei daarbij
telkens een slag draaien)
n Meng maanzaad, fijngehakte peterselie
en fijn gebrokkelde geitenkaas door de eierblokjes
n Vul er de vier halve roseval
aardappelen mee.
n Zet ze weg in een warme oven terwijl u
de overige componenten klaar maakt
n Schil de asperges en kook zowel de
witte als de groene af zoals u ze zelf het lekkerst vindt
n Gril ondertussen de entrecotes zodanig
dat er mooie grill-ruitjes op het vlees komen
n Hoe lang u ze grilt is afhankelijk van
de mate van gaarheid die u het vlees wilt laten hebben. Wij adviseren medium,
dus mooi roze
n Als u bijna zo ver bent om alles te serveren
brengt u de jus de veau aan de kook
n Haal van het vuur af en doe de
fijngehakte verse dragon erbij en klontjes koude roomboter
n Monteren met garde of staafmixer en
niet meer laten koken
n Schik de asperges, de gevulde aardappel
en de kalfsentrecote op de voorverwarmde borden en drappeer de kalfsjus op een
mooie manier langs de entrecote