Frambozenmousse

 

Ingrediėnten (6 pers)

n  250 gr frambozen (evt. uit diepvries)

n  150 gr room

n  100 gr magere yoghurt

n  2 blaadjes gelatine (van elk ± 2 ą 3 gr)

n  100 gr suiker

n  2 eiwitten

 

 

Bereiding

n  Pureer de frambozen en doe er de helft van de suiker bij

n  Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker

n  Klop de room op

n  Week de blaadjes gelatine volgens verpakking (meestal zo’n 10 minuten)

n  Warm een half glas van de gepureerde frambozen op

n  Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe

n  Doe het opgewarmde mengsel bij de rest van de frambozenpuree

n  Voeg daarna eerst het stijfgeklopt eiwit, dan de yoghurt en tenslotte de room erbij

n  Garneren kan met een framboosje en/of een blaadje munt

 

 



Speculaasmousse

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  5 eierdooiers

n  2 opgeklopte eiwitten

n  ½ liter melk

n  125gr suiker en 25gr suiker

n  70gr speculaas

n  1dl opgeklopte room

n  3 gelatineblaadjes.

 

 

Bereiding

n  Klop de eierdooiers met 125gr suiker

n  Kook de melk en voeg er de speculaas aan toe

n  Meng dit met de opgeklopte eierdooiers

n  Week de gelatine in koud water (± 10 minuten) en meng het onder het nog lauwe speculaasbeslag

n  Laat afkoelen en voeg er de geklopte room (niet volledig opkloppen) en daarna het geklopte eiwit met de 25gr suiker aan toe

n  Indien je het in potjes of glaasjes doe altijd goed roeren.Best een dag op voorhand maken en in ijskast laten opstijven.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen