Romige bosuitjessoep

Bereiding - 25 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  1 eetlepel boter

n  250 gr aardappels kruimig, in blokjes

n  12 bosuitjes, in ringetjes

n  1 liter kippenbouillon (van tablet)

n  125 ml slagroom

n  1 theelepel nootmuskaat, gemalen

n  2 eetlepels verse peterselie plat (schaaltje à 20 gr), fijngesneden

n  staafmixer

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//000476500/000/000476528_001_FRAL08040632_300.jpg

Bereiding

n  Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3 à 4 minuten op zacht vuur

n  Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10 à 15 minuten gaar

n  Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep

n  Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat

n  Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie

 

Tip

n  Deze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei een volwaardige maaltijd

 

Wijntip

n  Milde, zachte roséwijnen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen