Romige bosuitjessoep |
Bereiding - 25 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1
eetlepel boter n
250
gr aardappels kruimig, in blokjes n
12
bosuitjes, in ringetjes n
1
liter kippenbouillon (van tablet) n
125
ml slagroom n
1
theelepel nootmuskaat, gemalen n
2
eetlepels verse peterselie plat (schaaltje à 20 gr), fijngesneden n
staafmixer |
|
Bereiding
n Smelt de boter in een soeppan en bak de
aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de
bosui 3 à 4 minuten op zacht vuur
n Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10 à 15
minuten gaar
n Pureer het geheel met een staafmixer tot een
gladde, lichtgebonden soep
n Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout,
(versgemalen) peper en de nootmuskaat
n Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen
van de bosui en de peterselie
Tip
n Deze soep vormt samen met een salade van kropsla
met gepocheerd ei een volwaardige maaltijd
Wijntip
n Milde, zachte roséwijnen