Frambozenmousse

 

Ingrediënten (6 pers)

n  250 gr frambozen (evt. uit diepvries)

n  150 gr room

n  100 gr magere yoghurt

n  2 blaadjes gelatine (van elk ± 2 à 3 gr)

n  100 gr suiker

n  2 eiwitten

 

 

Bereiding

n  Pureer de frambozen en doe er de helft van de suiker bij

n  Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker

n  Klop de room op

n  Week de blaadjes gelatine volgens verpakking (meestal zo’n 10 minuten)

n  Warm een half glas van de gepureerde frambozen op

n  Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe

n  Doe het opgewarmde mengsel bij de rest van de frambozenpuree

n  Voeg daarna eerst het stijfgeklopt eiwit, dan de yoghurt en tenslotte de room erbij

n  Garneren kan met een framboosje en/of een blaadje munt

 

 


Frambozenparfait

Bereiden: 25 min, wachten: 60 min

Ingrediënten (6 pers)

n  4 eierdooiers

n  100 gr suiker

n  500 ml slagroom, stijfgeslagen

n  500 gr frambozen, (diepvries), bevroren

n  1 vanillestokje

n  1 bak aardbeien (250 gr), in grove stukken

n  2 eetlepels wodka

n  cakeblik, bekleed met vershoudfolie

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//000476500/000/000476536_001_FRAL08041133_300.jpg

Bereiding

n  Breng een pan water aan de kook

n  Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt

n  Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt

n  Laat het even afkoelen

n  Schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar

n  Spatel de frambozen erdoor

n  Schep de frambozenparfait in het cakeblik

n  Laat een nacht in de vriezer opstijven

n  Snijd het vanillestokje met een scherp mes doormidden

n  Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht

n  Serveer de frambozenparfait in plakjes met de gemarineerde aardbeien

 

Tip

n  U kunt de wodka vervangen door limonadesiroop

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen