Langoustines met spaghettini |
Bereiding : 30 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 8 langoustines n 1 struikje romanesco n 1 ui n 1 tomaat n 50 ml olijfolie n 200 gr koude boter voor de saus n 100 gr spaghettini n 15 kleine Italiaanse trostomaatjes n 50 gr boter om te bakken n paar blaadjes rucola n schilfers grana padano |
|
Bereiding
n Kook de romanesco-roosjes beetgaar in ruim water
n Haal de langoustines uit hun pantser
n Hou de staarten apart
n Maak de ui schoon en de tomaat schoon
n Snij ze in grove stukken
n Doe de olijfolie in een ruime pan en stoof er ui en
tomaat in aan, samen met de karkassen van de langoustines
n Zet onder water en laat 20 minuten goed doorkoken
n Giet door een zeef en laat het vocht voor de helft
inkoken
n Monteer de saus met klontjes koude boter
n Kook de spaghettini beetgaar in lichtgezouten water
n Giet af
n Doe de resterende boter in de pan
n Halveer de kleine tomaatjes en stoof ze, samen met
de romanesco en de gepelde langoustinestaarten, kort aan
n Doe er de spaghettini bij en meng
n Werk af met een paar blaadjes rucola en
pecorinosnippers
n Lepel er wat van de saus rond