Langoustines met spaghettini

Bereiding : 30 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  8 langoustines

n  1 struikje romanesco

n  1 ui

n  1 tomaat

n  50 ml olijfolie

n  200 gr koude boter voor de saus

n  100 gr spaghettini

n  15 kleine Italiaanse trostomaatjes

n  50 gr boter om te bakken

n  paar blaadjes rucola

n  schilfers grana padano

 

http://www.libelle.be/Media/moduleimages/recepts/LANGOUST SPAGHETTI 2-045516.jpg

 

Bereiding

n  Kook de romanesco-roosjes beetgaar in ruim water

n  Haal de langoustines uit hun pantser

n  Hou de staarten apart

n  Maak de ui schoon en de tomaat schoon

n  Snij ze in grove stukken

n  Doe de olijfolie in een ruime pan en stoof er ui en tomaat in aan, samen met de karkassen van de langoustines

n  Zet onder water en laat 20 minuten goed doorkoken

n  Giet door een zeef en laat het vocht voor de helft inkoken

n  Monteer de saus met klontjes koude boter

n  Kook de spaghettini beetgaar in lichtgezouten water

n  Giet af

n  Doe de resterende boter in de pan

n  Halveer de kleine tomaatjes en stoof ze, samen met de romanesco en de gepelde langoustinestaarten, kort aan

n  Doe er de spaghettini bij en meng

n  Werk af met een paar blaadjes rucola en pecorinosnippers

n  Lepel er wat van de saus rond

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen