Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone |
Bereiding
30 minuten - Gemakkelijk en echt
lekker, smakelijk
Ingrediënten
(4 à 6 pers) n 1 kleine bloemkool n 2 rode paprikas’s n 2 aardappelen n 2 eetlepels mascarpone n 1 ui n 1 eetlepel boter n 1½ liter .kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½
liter heet water) n peterselie n peper en zout |
|
Bereiding
n
Laat in een grote
kookpan de boter smelten
n Voeg de stukjes ui toe en laat enkele minuten stoven
op een matig vuur
n Voeg de paprika-reepjes toe
en laat enkele minuten meestoven
n Overgiet met kippenbouillon
n Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes
apart voor de afwerking) en de aardappelblokjes toe
n Breng aan de kook, dek af en laat 25 minuten koken
n Mix de soep fijn
n Voeg de overgehouden, kleiner gesneden
bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken
n Meng de mascarpone onder de soep
n Klop eventueel met een klopper
n Breng op smaak met peper en zout
n Garneer met fijngehakte peterselie