Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

Bereiding 30 minuten - Gemakkelijk en echt lekker, smakelijk

Ingrediënten (4 à 6 pers)

n  1 kleine bloemkool

n  2 rode paprikas’s

n  2 aardappelen

n  2 eetlepels mascarpone

n  1 ui

n  1 eetlepel boter

n  1½ liter .kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½ liter heet water)

n  peterselie

n  peper en zout

 

 

Bereiding

n  Laat in een grote kookpan de boter smelten

n  Voeg de stukjes ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur

n  Voeg de paprika-reepjes toe en laat enkele minuten meestoven

n  Overgiet met kippenbouillon

n  Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de aardappelblokjes toe

n  Breng aan de kook, dek af en laat 25 minuten koken

n  Mix de soep fijn

n  Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken

n  Meng de mascarpone onder de soep

n  Klop eventueel met een klopper

n  Breng op smaak met peper en zout

n  Garneer met fijngehakte peterselie

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen