Tam konijn met champignons

Voorbereiding: 20 minuten - Bereiding 2 uren

Ingrediėnten (6 pers)

n  1 tam konijn, in stukken

n  ½ liter kippenbouillon (liefst zelf te maken: look en foelie toevoegen)

n  ½ liter halfvolle melk

n  100 gr bacon

n  4 kruidnagels

n  1 grote ui

n  2 eetlepels foelie (bast van de muskaatnoot… te koop in de natuurwinkel)

n  ½ afgestreken koffielepel gedroogde tijm

n  100 gr champignons

n  1 afgestreken koffielepel zeezout

n  30 gr boter

n  30 gr vloeiende bloem

Ingrediėnten voor garnering

n  1 onbespoten limoen

 

 

Bereiding

n  Doe de konijn in een grote pan samen met de bouillon en de melk

n  Snipper de bacon, steek de kruidnagels in de ui en doe dit dan erbij samen met de foelie, tijm, gehakte champignons en het zout

n  Breng alles aan de kook, schuim af, zet het vuur lager en laat het konijn in 1 ą 1½ uur gaar sudderen

n  Giet het vocht af en houd dit apart

n  Doe de stukken konijn op en schaal en houd het warm

n  Smelt de boter in een pan, roer er de bloem door om er een roux van te maken en giet geleidelijk en al roerend het vocht bij

n  Breng de saus aan de kook en laat eventueel wat indikken

n  Proef en kruid eventueel bij met peper en zout

n  Pers de helft van de limoen uit en doe het sap bij de saus

n  Laat nog even door warmen

n  Snijdt de (goed gewassen) andere helft van de limoen in 4 stukken en verdeel in dunne plakjes voor de garnering

n  Is met (bijna) alle beetgaar gestoofde wintergroenten te combineren

n  Aardappelen, pasta, rijst, couscous of quinua (graansoort uit de Andes, te koop in de wereldwinkel) gaan er ook prima bij.

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen