Tam konijn met champignons |
Voorbereiding: 20
minuten - Bereiding 2 uren
Ingrediėnten
(6 pers) n 1 tam konijn, in stukken n ½ liter kippenbouillon (liefst zelf te maken:
look en foelie toevoegen) n ½ liter halfvolle melk n 100 gr bacon n 4 kruidnagels n 1 grote ui n 2 eetlepels foelie (bast van de muskaatnoot
te
koop in de natuurwinkel) n ½ afgestreken koffielepel gedroogde tijm n 100 gr champignons n 1 afgestreken koffielepel zeezout n 30 gr boter n 30 gr vloeiende bloem Ingrediėnten
voor garnering n 1 onbespoten limoen |
|
Bereiding
n
Doe
de konijn in een grote pan samen met de bouillon en de melk
n
Snipper
de bacon, steek de kruidnagels in de ui en doe dit dan erbij samen met de
foelie, tijm, gehakte champignons en het zout
n
Breng
alles aan de kook, schuim af, zet het vuur lager en laat het konijn in 1 ą 1½
uur gaar sudderen
n
Giet
het vocht af en houd dit apart
n
Doe
de stukken konijn op en schaal en houd het warm
n
Smelt
de boter in een pan, roer er de bloem door om er een roux van te maken en giet
geleidelijk en al roerend het vocht bij
n
Breng
de saus aan de kook en laat eventueel wat indikken
n
Proef
en kruid eventueel bij met peper en zout
n
Pers
de helft van de limoen uit en doe het sap bij de saus
n
Laat
nog even door warmen
n
Snijdt
de (goed gewassen) andere helft van de limoen in 4 stukken en verdeel in dunne
plakjes voor de garnering
n
Is
met (bijna) alle beetgaar gestoofde wintergroenten te combineren
n
Aardappelen,
pasta, rijst, couscous of quinua (graansoort uit de
Andes, te koop in de wereldwinkel) gaan er ook prima bij.