Papillot van mosselen met saffraan |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 1 kg mosselen
n 1 sjalotje
n 1 teentje knoflook
n ½ rode paprika
n 2 tomaten van 125 gr
n 20 gr verse koriander
n 150 gr champignons
n ½ citroen
n boter
n 1 takje verse tijm
n zeezout
n kerriepoeder
n 20 saffraandraadjes
n peper en zout
n 1 dl droge witte wijn
n stokbrood of toast
n 4 bladen aluminiumfolie van 29
x 58 cm (stevige soort)
Bereiding
n Controleer de mosselen en
verwijder de haartjes en schelpresten
n Spoel ze meermaals in diep
water en laat uitlekken
n Pel en snipper het sjalotje en
pel en pers het teentje knoflook
n Schil de rode paprika met een
aardappelschillertje en snij in 2
n Verwijder de zaden en
zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes
n Pel en snij de tomaten in 4,
ontpit en snij vruchtvlees in kleine blokjes
n Pluk en spoel de koriander en
dep droog
n Snij de champignons in
dobbelsteentjes van 0.5 cm en besprenkel ze met citroensap
n Glans de sjalotsnippers, de
champignonblokjes en de geperste look in een noot boter
n Voeg het takje tijm toe en
roer er de paprika- en de tomatenblokjes door
n Breng op smaak met wat zeezout
en een minisnuifje kerriepoeder
n Neem de pan van het vuur en
verwijder het takje tijm
n Vouw elk blad aluminiumfolie
op elkaar tot 4 vierkanten van 29 op 29 cm
n Vouw elk blad terug open en
schik het onderste deel in een diep bord dat zo tot een kommetje gevormd wordt
n Leg op elk stuk folie ¼ van de
mosselen en verdeel er de groentemengeling over
n Leg er telkens 5
saffraandraadjes op en kruid de mosselen met enkele draaien vers gemalen peper
n Giet er 1 eetlepel droge witte
wijn bij
n Snij de korianderblaadjes fijn
en verdeel ze over de mosselen.
n Bedek de mosselen met de
overblijvende helft folie
n Dicht de papillotten door de
randen goed over elkaar aan te drukken
n Leg de papillotten op een
ovenplaat
n Gaar ze in een op 220°C
voorverwarmde oven tot ze volledig bol staan en je een gesis kunt horen
n Leg elke papillot in een diep
bord en serveer onmiddellijk
n Snij de papillot aan tafel
open
n Serveer met stokbrood of toast
Wijntip
n Chardonnay