Papillot van mosselen met saffraan

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  1 kg mosselen

n  1 sjalotje

n  1 teentje knoflook

n  ½ rode paprika

n  2 tomaten van 125 gr

n  20 gr verse koriander

n  150 gr champignons

n  ½ citroen

n  boter

n  1 takje verse tijm

n  zeezout

n  kerriepoeder

n  20 saffraandraadjes

n  peper en zout

n  1 dl droge witte wijn

n  stokbrood of toast

n  4 bladen aluminiumfolie van 29 x 58 cm (stevige soort)

 

Bereiding

n  Controleer de mosselen en verwijder de haartjes en schelpresten

n  Spoel ze meermaals in diep water en laat uitlekken

n  Pel en snipper het sjalotje en pel en pers het teentje knoflook

n  Schil de rode paprika met een aardappelschillertje en snij in 2

n  Verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes

n  Pel en snij de tomaten in 4, ontpit en snij vruchtvlees in kleine blokjes

n  Pluk en spoel de koriander en dep droog

n  Snij de champignons in dobbelsteentjes van 0.5 cm en besprenkel ze met citroensap

n  Glans de sjalotsnippers, de champignonblokjes en de geperste look in een noot boter

n  Voeg het takje tijm toe en roer er de paprika- en de tomatenblokjes door

n  Breng op smaak met wat zeezout en een minisnuifje kerriepoeder

n  Neem de pan van het vuur en verwijder het takje tijm

n  Vouw elk blad aluminiumfolie op elkaar tot 4 vierkanten van 29 op 29 cm

n  Vouw elk blad terug open en schik het onderste deel in een diep bord dat zo tot een kommetje gevormd wordt

n  Leg op elk stuk folie ¼ van de mosselen en verdeel er de groentemengeling over

n  Leg er telkens 5 saffraandraadjes op en kruid de mosselen met enkele draaien vers gemalen peper

n  Giet er 1 eetlepel droge witte wijn bij

n  Snij de korianderblaadjes fijn en verdeel ze over de mosselen.

n  Bedek de mosselen met de overblijvende helft folie

n  Dicht de papillotten door de randen goed over elkaar aan te drukken

n  Leg de papillotten op een ovenplaat

n  Gaar ze in een op 220°C voorverwarmde oven tot ze volledig bol staan en je een gesis kunt horen

n  Leg elke papillot in een diep bord en serveer onmiddellijk

n  Snij de papillot aan tafel open

n  Serveer met stokbrood of toast

 

Wijntip

n  Chardonnay

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen