Witloofroomsoep met zeetongfilets |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 8 zeetongfilets van 50 ą 60 gr
n 8 witloofstruikjes van 80 gr
per stuk
n 1 prei
n 1 grote aardappel
n ¼ teentje knoflook
n 2 liter heldere fonds van
gevogelte en van kalf
n 3 laurierblaadjes
n 2 eigelen
n 50 ml room
n 100 ml slagroom
n 30 gr boter
n versgemalen peper en zout
Bereiding
n Witloof, prei en aardappel
schoonmaken, wassen en in stukjes
snijden
n Fonds, 6 witloofstruikjes,
prei, knoflook, laurierblad en aardappel 40 min zachtjes laten koken
n Laurierblad uit de soep nemen
n De soep met mixer of door zeef
pureren
n Met zout en versgemalen peper
op smaak brengen
n Warm houden
n Overige 2 struikjes in
julienne snijden
n Op een matig vuur boter in een
steelpan goudbruin kleuren en de struikjes witloof onder voortdurend roeren 5
min laten stoven
n Witloof moet knapperig blijven
n Filets even onder koud
stromend water afspoelen, droogdeppen en in 1 ą 2 cm grote stukjes snijden
n De rauwe filets gedurende 1
min in de hete soep doen
n Even laten koken en er het
gestoofde witloof aan toevoegen
n Het eigeel met de room kloppen
en in de soep mengen
n Soep in voorverwarmde terrine
doen of in borden verdelen
n De slagroom als een kapje
bovenop plaatsen