Witloofroomsoep met zeetongfilets

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  8 zeetongfilets van 50 ą 60 gr

n  8 witloofstruikjes van 80 gr per stuk

n  1 prei

n  1 grote aardappel

n  ¼ teentje knoflook

n  2 liter heldere fonds van gevogelte en van kalf

n  3 laurierblaadjes

n  2 eigelen

n  50 ml room

n  100 ml slagroom

n  30 gr boter

n  versgemalen peper en zout

 

Bereiding

n  Witloof, prei en aardappel schoonmaken, wassen  en in stukjes snijden

n  Fonds, 6 witloofstruikjes, prei, knoflook, laurierblad en aardappel 40 min zachtjes laten koken

n  Laurierblad uit de soep nemen

n  De soep met mixer of door zeef pureren

n  Met zout en versgemalen peper op smaak brengen

n  Warm houden

n  Overige 2 struikjes in julienne snijden

n  Op een matig vuur boter in een steelpan goudbruin kleuren en de struikjes witloof onder voortdurend roeren 5 min laten stoven

n  Witloof moet knapperig blijven

n  Filets even onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in 1 ą 2 cm grote stukjes snijden

n  De rauwe filets gedurende 1 min in de hete soep doen

n  Even laten koken en er het gestoofde witloof aan toevoegen

n  Het eigeel met de room kloppen en in de soep mengen

n  Soep in voorverwarmde terrine doen of in borden verdelen

n  De slagroom als een kapje bovenop plaatsen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen