Gebakken varkenswangetjes met gesmolten snijbiet,
pasta met basilicumpuree en zoetzuur |
Recept: Olivier Van de Meerssche - 't Ebdiep
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 kg varkenswangetjes n olijfolie n 4 wortelen, fijngehakt n 4 uien, gesnipperd n ½ bol knoflook, fijngehakt n laurier en tijm n 2 dl groentebouillon n 2 dl bruine fond n 2 sinaasappels n 30 gr gember n 20 gr suiker n 30 gr azijn n 1 bosje basilicum n 3 snijbieten n 100 gr pasta |
|
Bereiding
n
Blancheer
de varkenswangetjes in kokend gezouten water
n
Giet
ze af en verfris onder stromend water
n
Fruit
de wortelen, uien en knoflook met de varkenswangetjes, tijm en laurier aan in
wat olijfolie
n
Voeg
hier de groentebouillon, fond en 1 reep sinaasappelschil aan toe
n
Breng
aan de kook en laat 1 uur gaarstoven in de oven op 180°C
n
Snij
de schil van 1 sinaasappel en een zelfde hoeveelheid gember in fijne reepjes
n
Blancheer
deze kort in kokend water en verfris onder stromend water
n
Kook
het sap van beide sinaasappels tot een lichte siroop met de suiker, azijn en
resterende gember
n
Voeg
dan 6 eetlepels van het kookvocht van de varkenswangetjes toe
n
Mix
de basilicum met een beetje olijfolie tot een gladde puree
n
Snij
de snijbieten in lange repen en stoof deze met de pasta kort aan in een beetje
olijfolie
n
Bak
de varkenswangetjes bruin in een beetje boter
n
Schik
de pasta met de snijbieten in het midden van elk bord en leg er de varkenswangetjes
omheen
n
Leg
de julienne van sinaasappel en gember op het vlees en lepel de saus er rond
Wijnadvies
n
Een
elegante Duitse of Oostenrijkse droge Riesling
of
n
Een
aromatische Leffe Tripel of Hoegaarden Grand Cru