Gebakken varkenswangetjes met gesmolten snijbiet, pasta met basilicumpuree en zoetzuur

 

Recept: Olivier Van de Meerssche - 't Ebdiep

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  1 kg varkenswangetjes

n  olijfolie

n  4 wortelen, fijngehakt

n  4 uien, gesnipperd

n  ½ bol knoflook, fijngehakt

n  laurier en tijm

n  2 dl groentebouillon

n  2 dl bruine fond

n  2 sinaasappels

n  30 gr gember

n  20 gr suiker

n  30 gr azijn

n  1 bosje basilicum

n  3 snijbieten

n  100 gr pasta

 

..\..\..\scanned 2007-12-16\29.jpg

Bereiding

n  Blancheer de varkenswangetjes in kokend gezouten water

n  Giet ze af en verfris onder stromend water

n  Fruit de wortelen, uien en knoflook met de varkenswangetjes, tijm en laurier aan in wat olijfolie

n  Voeg hier de groentebouillon, fond en 1 reep sinaasappelschil aan toe

n  Breng aan de kook en laat 1 uur gaarstoven in de oven op 180°C

n  Snij de schil van 1 sinaasappel en een zelfde hoeveelheid gember in fijne reepjes

n  Blancheer deze kort in kokend water en verfris onder stromend water

n  Kook het sap van beide sinaasappels tot een lichte siroop met de suiker, azijn en resterende gember

n  Voeg dan 6 eetlepels van het kookvocht van de varkenswangetjes toe

n  Mix de basilicum met een beetje olijfolie tot een gladde puree

n  Snij de snijbieten in lange repen en stoof deze met de pasta kort aan in een beetje olijfolie

n  Bak de varkenswangetjes bruin in een beetje boter

n  Schik de pasta met de snijbieten in het midden van elk bord en leg er de varkenswangetjes omheen

n  Leg de julienne van sinaasappel en gember op het vlees en lepel de saus er rond

 

Wijnadvies

n  Een elegante Duitse of Oostenrijkse droge Riesling

of

n  Een aromatische Leffe Tripel of Hoegaarden Grand Cru

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen