Mascarpone met kersen in chocolade

 

Ingrediënten

n  1 blikje of potje kersen (bruto inhoud = 350 gr) uitgelekt

n  3 eetlepels brandewijn of Cognac

n  100 gr mascarpone

n  1 eetlepel poedersuiker

n  300 ml slagroom

n  4 bitterkoekjes of amarettokoekjes

n  4 chocoladebakjes

n  100 gr pure chocolade gekoeld

n  cacaopoeder

 

Bereiding

n  Kersen met brandewijn omscheppen en laten intrekken

n  Mascarpone met brandewijn, poedersuiker en 200 ml slagroom luchtig kloppen

n  Koekjes erdoor mengen

n  Kersen over de chocoladebakjes verdelen

n  Mascarponeroom erop scheppen

n  Tot gebruik koel wegzetten

n  Rest van slagroom luchtig kloppen

n  Van chocolade met dunschiller flinters schaven

n  Chocoladebakjes op bordjes zetten

n  Slagroom eromheen scheppen en met chocoladeschaafsel garneren

n  Bestuiven met cacaopoeder

 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen