Pompoensoep met sherry |
Bereiden: 75 min
Ingrediënten
(4 pers) n 300 gr linzen (pak à 500 gr) n 1 pompoen, schoongemaakt en in stukken n 1 winterpeen, grofgesneden n 1 grote ui, in stukken n 2 tenen knoflook, gepeld n 1 rode peper n 1 schaaltje verse peterselie plat (20 gr) n 1 theelepel tijm n 2 laurierblaadjes n 200 ml sherry n 25 ml crème fraîche n staafmixer |
|
Bereiding
n
Spoel
de linzen af in een vergiet.
n
Kook
ze in 1½ liter water in 30 minuten gaar
n
Voeg
de groenten toe aan de linzen met de hele peper, de kruiden (houd wat
peterselie achter voor de garnering) en de sherry
n
Laat
alles nog 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn
n
Verwijder
de laurierblaadjes, de tijm en de peper
n
Neem
de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer
n
Serveer
de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van
de peterselie