Pompoensoep met sherry

Bereiden: 75 min

Ingrediënten (4 pers)

n  300 gr linzen (pak à 500 gr)

n  1 pompoen, schoongemaakt en in stukken

n  1 winterpeen, grofgesneden

n  1 grote ui, in stukken

n  2 tenen knoflook, gepeld

n  1 rode peper

n  1 schaaltje verse peterselie plat (20 gr)

n  1 theelepel tijm

n  2 laurierblaadjes

n  200 ml sherry

n  25 ml crème fraîche

n  staafmixer

 

..\All Files PC Eindhoven\D-drive\Privé\Recepten\pompoensoep met sherry.jpg

 

Bereiding

n  Spoel de linzen af in een vergiet.

n  Kook ze in 1½ liter water in 30 minuten gaar

n  Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, de kruiden (houd wat peterselie achter voor de garnering) en de sherry

n  Laat alles nog 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn

n  Verwijder de laurierblaadjes, de tijm en de peper

n  Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer

n  Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie

 

 

 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen