Brickdeegje met
Grieks gehakt |
Bereiding:
30 minuten
Ingrediėnten (8 pers) n
1
vel brickdeeg n
200
g lams- of kalfsgehakt n
25
g gesnipperde sjalot n
1
teen knoflook, fijngehakt n
mespunt
gemalen gember n
75
g feta n
takje
citroentijm n
peper
en zout |
|
Bereiding
n
Verwarm
de oven voor op 180°C
n
Bak
het gehakt op hoog vuur rul in een anti-aanbakpan
n
Voeg
er de sjalot- en knoflooksnippers aan toe en fruit ze even mee
n
Breng
goed op smaak met peper en zout, gember en blaadjes citroentijm
n
Roer
er de verkruimelde fetakaas door en meng alles goed door elkaar
n
Leg
het gehakt op een brickvel en rol voorzichtig op.
n
Bekleed
een ovenplaat met bakpapier en leg er de rol op
n
Kwast
hem in met losgeklopte eierdooier en bak in 6 ą 8 minuten goudbruin
n
Snij
de rol voorzichtig in schuine stukken en serveer warm of koud
Tip
n
Van
het brickdeeg kunnen ook cirkels van ±15 cm gesneden worden en het mengsel
hierover verdeeld worden. De buideltjes dichtbinden met kooktouw