Brickdeegje met Grieks gehakt

Bereiding: 30 minuten

Ingrediėnten (8 pers)

n  1 vel brickdeeg

n  200 g lams- of kalfsgehakt

n  25 g gesnipperde sjalot

n  1 teen knoflook, fijngehakt

n  mespunt gemalen gember

n  75 g feta

n  takje citroentijm

n  peper en zout

 

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 180°C

n  Bak het gehakt op hoog vuur rul in een anti-aanbakpan

n  Voeg er de sjalot- en knoflooksnippers aan toe en fruit ze even mee

n  Breng goed op smaak met peper en zout, gember en blaadjes citroentijm

n  Roer er de verkruimelde fetakaas door en meng alles goed door elkaar

n  Leg het gehakt op een brickvel en rol voorzichtig op.

n  Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er de rol op

n  Kwast hem in met losgeklopte eierdooier en bak in 6 ą 8 minuten goudbruin

n  Snij de rol voorzichtig in schuine stukken en serveer warm of koud

 

Tip

n  Van het brickdeeg kunnen ook cirkels van ±15 cm gesneden worden en het mengsel hierover verdeeld worden. De buideltjes dichtbinden met kooktouw

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen