Knolseldersoep met
roggebrood met ham en paté |
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1
grote knolselder (700 gr) n
250
gr kruimige aardappels, geschild n
2
eetlepels olijfolie n
1
ui, gesnipperd n
2
tenen knoflook, fijngesneden n
1
liter rundvleesbouillon (evt van tabletten) n
2
eetlepels verse peterselie plat (20 gr), fijn gesneden n
50
gr Jambon d'Ardenne (ham), in reepjes n
versgemalen
peper n
mixer |
|
Bereiding
n
Snijd
de knolselder in plakken
n
Schil
de plakken en snijd ze in blokjes
n
Snijd
de aardappelen ook in blokjes
n
Verhit
de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de knoflook, de knolselder- en
aardappelblokjes al omscheppend 3 à 4 minuten op matig hoog vuur
n
Schenk
de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het in 20 minuten
zachtjes gaar koken
n
Pureer
alles met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep
n
Warm
de soep nog 10 minuten zachtjes door
n
Breng
op smaak met zout en (versgemalen) peper
n
Schep
de knolseldersoep in kommen en zet deze op borden
n
Strooi
de peterselie en de hamreepjes in de soep en maal er nog wat peper boven
n
Lekker
met
n Roggebrood met ham en paté
n
Snijd
wat Jambon d'Ardenne ham in de lengte in reepjes
n
Halveer
sneetjes donker roggebrood in de lengte en bestrijk ze royaal met boerenpaté
n
Leg
er wat reepjes ham op, en bestrooi met versgemalen peper
n Roggebrood met zalm
n
Halveer
sneetjes donker roggebrood in de lengte en beleg ze met gerookte zalm
n
Leg
er wat garnalen en ringetjes bosui op, en bestrooi met versgemalen peper
n Roggebrood met blauwaderkaas
n
Halveer
sneetjes donker roggebrood in de lengte.
Beleg ze royaal met roquefort (kaas) en bestrooi ze met versgesneden (platte)
peterselie