Knolseldersoep met roggebrood met ham en paté

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  1 grote knolselder (700 gr)

n  250 gr kruimige aardappels, geschild

n  2 eetlepels olijfolie

n  1 ui, gesnipperd

n  2 tenen knoflook, fijngesneden

n  1 liter rundvleesbouillon (evt van tabletten)

n  2 eetlepels verse peterselie plat (20 gr), fijn gesneden

n  50 gr Jambon d'Ardenne (ham), in reepjes

n  versgemalen peper

n  mixer

 

Bereiding

n  Snijd de knolselder in plakken

n  Schil de plakken en snijd ze in blokjes

n  Snijd de aardappelen ook in blokjes

n  Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, de knoflook, de knolselder- en aardappelblokjes al omscheppend 3 à 4 minuten op matig hoog vuur

n  Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het in 20 minuten zachtjes gaar koken

n  Pureer alles met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep

n  Warm de soep nog 10 minuten zachtjes door

n  Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper

n  Schep de knolseldersoep in kommen en zet deze op borden

n  Strooi de peterselie en de hamreepjes in de soep en maal er nog wat peper boven

n  Lekker met

n  Roggebrood met ham en paté

n  Snijd wat Jambon d'Ardenne ham in de lengte in reepjes

n  Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte en bestrijk ze royaal met boerenpaté

n  Leg er wat reepjes ham op, en bestrooi met versgemalen peper

n  Roggebrood met zalm

n  Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte en beleg ze met gerookte zalm

n  Leg er wat garnalen en ringetjes bosui op, en bestrooi met versgemalen peper

n  Roggebrood met blauwaderkaas

n  Halveer sneetjes donker roggebrood in de lengte.
Beleg ze royaal met roquefort (kaas) en bestrooi ze met versgesneden (platte) peterselie

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen