Witloof met Oosterse kruiden |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 stronken witloof n 1 rode chilipeper n 2 cm geschilde gemberwortel n 2 teentjes knoflook n 24 scampi’s n verse koriander |
|
Bereiding
n
Snij
het pepertje open, verwijder de zaadjes en snij de rest in reepjes
n
Rasp
de gember of snij hem in kleine stukjes
n
Pers
de knoflook
n
Verhit
een wok en bak de gember, de knoflook en het pepertje 20 seconden in hete
olijfolie
n
Voeg
de scampi’s toe en bak 3 minuten (eerst op hoog vuur, draai daarna het vuur
lager)
n
Voeg
na 3 minuten het versneden witloof toe en wok de groenten ook 3 minuten. Het
witloof moet nog knapperig blijven
n
Bestrooien
met peper en zout
n
Serveer
in warme borden en versier met een ruime hoeveelheid verse koriander