Witloof met Oosterse kruiden

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 stronken witloof

n  1 rode chilipeper

n  2 cm geschilde gemberwortel

n  2 teentjes knoflook

n  24 scampi’s

n  verse koriander

 

scanned 2008-02-24\witloof met oosterse kruiden.jpg

Bereiding

n  Snij het pepertje open, verwijder de zaadjes en snij de rest in reepjes

n  Rasp de gember of snij hem in kleine stukjes

n  Pers de knoflook

n  Verhit een wok en bak de gember, de knoflook en het pepertje 20 seconden in hete olijfolie

n  Voeg de scampi’s toe en bak 3 minuten (eerst op hoog vuur, draai daarna het vuur lager)

n  Voeg na 3 minuten het versneden witloof toe en wok de groenten ook 3 minuten. Het witloof moet nog knapperig blijven

n  Bestrooien met peper en zout

n  Serveer in warme borden en versier met een ruime hoeveelheid verse koriander

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen