Rode bietensoep met sinaasappel |
Bereidingstijd:
30 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 1 ui n 1 venkel n 50 gr boter n schil en sap van 1 niet-behandelde sinaasappel n 500 gr rode biet n 2 blokjes groentebouillon n 150 gr ricotta n peper en zout |
|
Bereiding
n
Snipper de ui
n
Snij de venkel in blokjes
n
Stoof alles glazig in de boter
n
Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui
n
Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan
n
Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij
n
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken
n
Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 g ricotta
en het sinaasappelsap
n
Breng op smaak met peper en zout
n
Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat
venkelgroen