Rode bietensoep met sinaasappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers)

n  1 ui

n  1 venkel

n  50 gr boter

n  schil en sap van 1 niet-behandelde sinaasappel

n  500 gr rode biet

n  2 blokjes groentebouillon

n  150 gr ricotta

n  peper en zout

 

rodebietensoep.jpg

Bereiding

n  Snipper de ui

n  Snij de venkel in blokjes

n  Stoof alles glazig in de boter

n  Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui

n  Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan

n  Overgiet met 1 liter water en doe er de bouillonblokjes bij

n  Breng aan de kook en laat 15 minuten koken

n  Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 g ricotta en het sinaasappelsap

n  Breng op smaak met peper en zout

n  Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen