Varkenshaas met gekonfijte ui |
Bereiden: 30 minuten, wachten 60 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 4 varkenshaasjes n 4 rode uien, gepeld en elk in 6 partjes gesneden n 1 eetlepel tijmblaadjes (15 gr) n ½ eetlepel balsamicoazijn wit n 50 gr boter n 8 plakken Jambon d'Ardenne n 150 ml sinaasappelsap n 1 zak rucola (sla, 75 gr) n bakpapier n lage ovenschaal kleine ovenschaal, ingevet |
|
Bereiding
n
Verwarm
de oven voor op 200°C
n
Doe
de uien in het ovenschaaltje
n
Bestrooi
met (grof zee)zout, (versgemalen) peper en tijm en druppel er 1 eetlepel azijn
over
n
Voeg
20 gr boter toe in klontjes
n
Dek
de uien af met bakpapier en schuif ze in de oven
n
Laat
de uien in 25 à-30 minuten gaar worden
n
Laat
de uien afkoelen
n
Halveer
de plakken ham in de lengte
n
Snijd
de varkenshaasjes in de lengte diep in en vul ze met de gekonfijte ui
n
Wikkel
elk varkenshaasje stevig in 4 halve plakken ham
n
Verhit
de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees in 10 minuten rondom
bruin
n
Leg
de varkenshaasjes naast elkaar in een lage ovenschaal
n
Roer
het sinaasappelsap door het bakvet, laat inkoken tot een jus en schenk deze
over het vlees
n
Verwarm
de oven voor op 150°C
n
Doe
de varkenshaasjes 20 à 30 minuten in de oven
n
Snijd
het vlees in plakken van 2 cm dik en leg deze dakpansgewijs op 4 warme borden
n
Leg
er wat rucola bij
n
Serveer
de jus erbij
n
Serveren
met haricots verts met pecannoten en aardappelpuree met venkel
Haricots verts met pecannoten |
Bereiden: 20 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 500 gr haricots verts (groene boontjes) n 50 gr boter n 2 theelepels suiker n 1 theelepel zeezout grof n 100 gr pecannoten, grofgehakt |
|
Bereiding
n
Kook
de haricots verts in 5 minuten beetgaar
n
Giet
ze af en doe ze terug in de pan om ze warm te houden
n
Verwarm
de boter in een koekenpan
n
Voeg
suiker, zout en pecannoten toe
n
Bak
de noten al omscheppend gedurende 3 minuten tot ze licht kleuren
n
Schep
het notenmengsel met de boter door de boontjes
Aardappelpuree met venkel |
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
(4 pers) n 1 kilo kruimige aardappels, geschild n 2 venkelknollen, gehalveerd n 1 sinaasappel, schoongeboend n 200 ml witte wijn n 1 theelepel gedroogde dragon n 100 ml melk n 100 ml olijfolie n 2 eetlepels groene pesto n 50 gr koude boter, in blokjes n aardappelstamper |
|
Bereiding
n
Kook
de aardappelen in 20 minuten
n
Snijd
de venkel in flinterdunne plakjes
n
Houd
het fijne venkelgroen apart
n
Rasp
1 eetlepel schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit
n
Breng
de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon
n
Stoof
afgedekt in 5 minuten beetgaar
n
Giet
het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook
n
Verwarm
de melk met de olie
n
Stamp
de aardappelen hiermee tot puree
n
Breng
op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper
n
Serveer
met de venkel in een schaal
n
Kook
het venkelkookvocht tot de helft in
n
Neem
de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door
n
Schenk
deze saus over de puree en de venkel
n
Garneer
met het venkelgroen