Wintercoupe, amandelkoekjes met koffie

 

Ingrediënten (4pers)

n  500 ml roomijs (naar keuze)

n  2 eetlepels volle melk

n  2 eetlepels vloeibare room

n  100 gr griessuiker

n  50 gr boter

n  80 gr amandelschilfers

n  25 gr vloeibare (acacia) honing

n  1 koffielepel dessert oploskoffie

 

Wintercoupe, amandelkoekjes met koffie

Bereiding

n  Laat de boter smelten op een zacht vuur

n  Verwarm de oven voor op 180°C

n  Bekleed een bakplaat met vetvrij papier

n  Meng de melk, de room, de boter, de honing en de suiker in een kookpan

n  Breng het geheel aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken

n  Voeg er de amandelen en de koffie aan toe

n  Zet de pan van het vuur en meng het geheel met een houten lepel

n  Spreid de bereiding op de plaat in vrij fijne schijfjes

n  Bak ze 3 à 5 minuten goudbruin in een warme oven

n  Laat ze afkoelen, maak ze los en breek ze in schilfers

n  Verdeel de bollen ijs in de ijscoupes en prik er de stukken amandelkoek in

 

Wijntip

n  Château Menota 1999 of Sauternes A.C. (zoete witte wijn)

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen