Verrassend haasje met pikant tomatensausje |
Ingrediënten
(6 pers)
n 500 gr varkenshaas
n 200 gr kalfsgehakt
n verse rozemarijn en verse kervel –
gehakt samen 100 gr
n 1 eetlepel gemalen gedroogde munt
n 2 eetlepels room
n peper en zout
n nootmuskaat
n bindgaren of coctailprikkers
n 2 eetlepels Solo
Saus
n 2 rode pepertjes
n een stukje verse gemberwortel (8 à 10 cm afhankelijk van
de dikte)
n 1 teentje geperste knoflook
n 450 gr verse tomaten
n 2 eetlepels Solo
n 2 eetlepels olie
n 1 eetlepel limoensap
n 1 eetlepel donkerbruine suiker
(Cassonade)
n gekookte rijst
Bereiding
n Vraag Uw slager om de varkenshaas in
de lengte open te snijden zodat U 1 groot stuk vlees heeft om te vullen
n Meng het kalfsgehakt met de gehakte
rozemarijn, de kervel, de munt en de room
n Werk af met peper, zout en
nootmuskaat
n Vul de varkenshaas in de lengte met
het aangemaakte gehakt. Rol het geheel dicht en maak vast met enkel
coctailprikkers of met bindgaren
n Laat de Solo goudbruin worden,
schroei de vleesrol langs alle kanten dicht tot er zich een mooi bruin korstje
vormt
n Draai nu het vuur lager en laat het
vlees gaar sudderen in en open pan
n Bereid ondertussen de saus
n Was de pepertjes, schil de gember
met een dunschiller
n Maal de pepertjes, de gember en de
knoflook in een keukenrobot
n Pel de tomaten en verwijder de
zaadjes
n Voeg ze bij de gemalen kruiden in de
keukenrobot
n Laat nog 1 keer kort mixen zodat U
nog stukken tomaat overhoudt
n Verhit de Solo en de olie in een pan
en laat de tomaten hierin een 5-tal min sudderen
n Giet er het limoensap bij
n Bij een te dikke saus mag U er een
eetlepel water aan toevoegen
n Werk de saus af met zout en suiker
naar eigen smaak
n Hou de saus warm
n Verwijder het bindgaren (of de
houten prikkers) van het vlees en verdeel het in gelijke porties
n Serveer het varkenshaasje op een
bedje van rijst en overgiet met tomatensaus
Wijntip
n Rode wijn, zoals een Fitou