Verrassend haasje met pikant tomatensausje

 

 

Ingrediënten (6 pers)

n       500 gr varkenshaas

n       200 gr kalfsgehakt

n       verse rozemarijn en verse kervel – gehakt samen 100 gr

n       1 eetlepel gemalen gedroogde munt

n       2 eetlepels room

n       peper en zout

n       nootmuskaat

n       bindgaren of coctailprikkers

n       2 eetlepels Solo

 

Saus

n       2 rode pepertjes

n       een stukje  verse gemberwortel (8 à 10 cm afhankelijk van de dikte)

n       1 teentje geperste knoflook

n       450 gr verse tomaten

n       2 eetlepels Solo

n       2 eetlepels olie

n       1 eetlepel limoensap

n       1 eetlepel donkerbruine suiker (Cassonade)

n       gekookte rijst

 

Bereiding

n       Vraag Uw slager om de varkenshaas in de lengte open te snijden zodat U 1 groot stuk vlees heeft om te vullen

n       Meng het kalfsgehakt met de gehakte rozemarijn, de kervel, de munt en de room

n       Werk af met peper, zout en nootmuskaat

n       Vul de varkenshaas in de lengte met het aangemaakte gehakt. Rol het geheel dicht en maak vast met enkel coctailprikkers of met bindgaren

n       Laat de Solo goudbruin worden, schroei de vleesrol langs alle kanten dicht tot er zich een mooi bruin korstje vormt

n       Draai nu het vuur lager en laat het vlees gaar sudderen in en open pan

n       Bereid ondertussen de saus

n       Was de pepertjes, schil de gember met een dunschiller

n       Maal de pepertjes, de gember en de knoflook in een keukenrobot

n       Pel de tomaten en verwijder de zaadjes

n       Voeg ze bij de gemalen kruiden in de keukenrobot

n       Laat nog 1 keer kort mixen zodat U nog stukken tomaat overhoudt

n       Verhit de Solo en de olie in een pan en laat de tomaten hierin een 5-tal min sudderen

n       Giet er het limoensap bij

n       Bij een te dikke saus mag U er een eetlepel water aan toevoegen

n       Werk de saus af met zout en suiker naar eigen smaak

n       Hou de saus warm

n       Verwijder het bindgaren (of de houten prikkers) van het vlees en verdeel het in gelijke porties

n       Serveer het varkenshaasje op een bedje van rijst en overgiet met tomatensaus

 

Wijntip

n       Rode wijn, zoals een Fitou

 

Culinaire Kookclub Houthalen