Dessert speciale |
Ingrediėnten
(10 ą 12 pers)
n ½l melk
n 1 soeplepel puddingpoeder
n 1 vanillestok
n 3 eieren + 1 eiwit voor een grote
kom
n 150 gr suiker
n 6 bladen gelatine
n ½l room
n frambozen, zwarte bessen, aardbeien
n Cointreau of kirsch
n Bloemsuiker
Bereiding
n De halve liter melk laten koken met
de vanillestok, binden met 1 soeplepel puddingpoeder
n 3 eierdooiers opkloppen met een
weinig melk en 150 gr suiker
n Dit bij de kokende pudding doen maar
dan niet meer laten koken
n Even laten afkoelen
n 6 bladen gelatine laten weken in
koud water, uitknijpen en bij de afgekoelde pudding roeren
n Volledig koud laten worden
n Dan ½ liter stijfgeklopte room erbij
doen
n Het fruit in de kom doen met de
likeur en pudding erover doen
n Bovenop het stijfgeklopte eiwit en
bloemsuiker erover strooien
n Vlug onder de grill laten kleuren
n Nogmaals bloemsuiker erover strooien
en terug onder de grill
n Dan zeker ander 1½ uur in de
koelkast laten