Trifle met bosvruchten |
Eenvoudige
versie van een trifle uit Groot-Brittannië
Ingrediënten
(4 pers) n 200 gr bosvruchten (diepvries, Ringis) n 2 eetlepels vloeibare honing n het sap van ½ sinaasappel n 12 maderakoekjes n ½ liter crème anglaise
(versafdeling) n 1 dl room n 1 à 2 eetlepels geraspte chocolade
(melk of puur) |
|
Bereiding
n
Dooi de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2
eetlepels vloeibare honing
n
Schep voorzichtig door elkaar
n
Laat zo op kamertemperatuur ontdooien
n
Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen
n
Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes
n
Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over
n
Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de Engelse room onder
n
Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg
n
Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade