Chocoladefruit |
Ingrediënten (4 pers) n 500 g aardbeien n een trosje witte druiven n 180 gr pure chocolade, in schilfers Ingrediënten facultatief n bloemsuiker n gemalen kokos n muntblaadjes
|
|
Bereiding
n De aardbeien en/of de witte druifjes spoelen onder koud water en goed afdrogen
n De chocoladeschilfers in een kom gedurende 3 minuten in de microgolfoven plaatsen
n Uit de oven halen en goed omroeren
n De aardbeien bij de steeltjes houden en voorzichtig voor 1/3 onderdompelen in de gesmolten chocolade
n Hetzelfde doen met de druiven
n Zorg ervoor dat een deel van de rode kleur van de aardbeien of groene kleur van de druiven zichtbaar blijft
n Veeg het teveel aan chocolade voorzichtig af aan de rand van de kom
n Het fruit gedurende 15 minuten in de ijskast laten koelen, vervolgens uit de ijskast halen en bewaren op een koele plaats alvorens te serveren
n Indien gewenst, kan men het fruit met de warme chocolade ook nog door de bloemsuiker, fijne kokos en versnipperde muntblaadjes rollen.