Aardbeien met amandelaroma en citroenschuim |
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 6 Italiaanse harde amandelkoekjes n 20 gr boter n 2 eetlepels bloemsuiker n 400 gr aardbieien n 2 eiwitten n 25 gr suiker n 1 zakje vanillesuiker n geraspte schil van 1 goed gewassen of onbehandelde citroen
|
|
Bereiding
n Plet de amandelkoekjes in een mortier of met een deegrol
n Meng ze met de boter en 1 eetlepel bloemsuiker
n Verdeel over 4 ovenvaste schaaltjes
n Snijd de aardbeien middendoor en schik ze in de schaaltjes
n Klop in een vetvrije kom het eiwit op tot luchtige sneeuw
n Voeg er dan beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker bij
n Blijf kloppen en doe er de geraspte citroenschil bij
n Verdeel het eiwitschuim in kleine piekjes over de aardbeien
n Strooi er met een zeefje de overige bloemsuiker over
n Plaats de schaaltjes onder de grill tot het eiwit lichtbruin kleurt
Wijntip
n Een lekkere dessertwijn Château de la Roulerie Coteaux du Layon 2007 bij Delhaize