Yoghurt-crème brûlée met framboos en perzik |
Ingrediënten (4 pers) n
4 rijpe perziken in stukjes n
100 gr frambozen n
2 eetlepels frambozen-eau-de-vie of kirsch n
2 theelepels poedersuiker n
2 bakjes Griekse yoghurt (à 150 gr) n
6 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker n
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet |
|
Bereiding
n Grill voorverwarmen op
hoogste stand
n Perziken over
ovenschaaltjes verdelen
n In diep bord frambozen
met vork fijnmaken
n Eau-de-vie en
poedersuiker erdoor roeren
n Frambozenpuree over
perziken scheppen
n Yoghurt over
frambozenpuree scheppen en gladstrijken
n Bruine suiker over
yoghurt verdelen, zodat yoghurt volledig bedekt is met suikerlaagje
n Schaaltjes zo dicht
mogelijk onder grill schuiven en suiker in 2 à 3 minuten laten karameliseren
n Direct serveren