Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta |
Bereidingn 15 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 2 tenen knoflook n 6 bosuitjes n 4 eetlepels olijfolie met truffelaroma n 1 potje witte bonen (370 ml) n 1 eetlepel vloeibare Italiaanse kruidenbouillon n zout en (versgemalen) peper n 2 takjes rozemarijn n 2 voorgebakken ciabatta’s met gedroogde tomaat n 250 gr bakje kastanjechampignons n wok n keukenpapier n staafmixer n grillpan
|
|
Bereiding
n Knoflook pellen en fijnsnipperen
n Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden
n In pan 1 eetlepel olijfolie verwarmen
n Knoflook en helft van bosui ± 3 minuten heel zachtjes smoren
n Witte bonen met vocht, kruidenbouillon en ˝ liter water toevoegen, aan de kook brengen en ± 5 minuten zachtjes laten pruttelen
n Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep
n Op smaak brengen met zout en peper
n Van 1 takje rozemarijn naaldjes rissen en heel fijnhakken
n Ciabatta's schuin in 8 dunne plakjes snijden
n Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden
n Soep opnieuw zachtjes verwarmen
n Grillpan verwarmen tot gloeiend heet
n Intussen in wok 1 eetlepel olijfolie verhitten
n Champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ± 4 minuten op hoog vuur roerbakken, vocht laten verdampen
n Op smaak brengen met zout
n Sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin roosteren
n Sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten met takje rozemarijn inwrijven
n Besprenkelen met rest van olijfolie
n Witte-bonensoep in vier diepe borden scheppen
n In midden bergje van champignons scheppen
n Bruschette op rand van borden leggen